Er du den nye Bondelagskokken?

Av Anne C. Wangberg,
  • Tips en venn om denne siden

Bodil Fjellestad Eikrem

Har du en forkjærlighet for norske råvarer og mattradisjoner, kan du være den nye Bondelagskokken som Norges Bondelag er på jakt etter. Vinneren får et kokkestipend på 100.000 kroner. Søknadsfrist 5. desember!

 

Jørn Lie er en av de tidligere Bondelagskokkene. Han er nå daglig leder på restauranten Vaaghald i Oslo.

Kokkestipendet på 100.000 kroner deles ut til vinneren under Grüne Woche i Berlin i januar 2017.

Siden oppstarten i 2003 har alle Bondelagskokkene jobbet med å fremme kunnskap om norske råvarer, mattradisjoner og produsenter. Varigheten er på to år. Det aller viktigste kriteriet for å bli Bondelagskokk er kjærlighet til norske råvarer og matprodusenter. Bondelagskokken skal være med å skape entusiasme og interesse for bruk av norske råvarer blant både profesjonelle kokker og vanlige forbrukere

-Vi ønsker at stipendet skal bidra til å utvikle og fremme norsk matglede og mathistorie, fra bonden til kokk og forbruker, sier leder Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag

Interessen for å lage mat av norske råvarer har økt blant forbrukerne og profesjonelle  kokker de siste årene. Den nye Bondelagskokken bør være bevisst på hvordan han eller hun utnytter lokale råvarer i sin matlaging.

Brukte stipendet til å lage egen kokebok

Det er opp til den enkelte Bondelagskokk hva de bruker stipendet på lenge det er noe de brenner for. Tidligere Bondelagskokk Bodil Fjellestad Eikrem, kjøkkensjef ved Gloppen Hotell i Sogn og Fjordane, brukte stipendpengene til å utgi kokebok med oppskrifter basert på lokale råvarer fra Sogn og Fjordane.

-Tiden som Bondelagskokk var spennende og fylt med mange nye opplevelser. Jeg reiste rundt i Norge og samarbeidet med utrolig mange flinke folk og matprodusenter. Jeg har lært mye om både lokalmat og matproduksjon som jeg drar nytte av daglig, oppsummerer Fjellestad Eikrem.

For å bli den neste Bondelagskokken må du:

  • Ha et engasjement for norske råvarer
  • Du skal bidra til å fremme og å utvikle norsk matkultur
  • Ha et konkret mål for bruken av stipendmidlene som

Slik søker du

Send inn din søknad her.

Les mer om Bondelagskokken her.

Ny søknadsfrist er 1. desember 2016.

Har du spørsmål eller trenger mer informasjon, kontakt rådgiver Kari Marte Sjøvik på tlf. 41 46 03 87 eller send en epost til kari.marte.sjovik@bondelaget.no. Se også Bondelagets hjemmeside:

Den nye Bondelagskokken vil være den ellevte i rekken.

De tidligere kokkene er:

Karla Linhave Siverts, Smalhans, Oslo

Bodil Fjellestad Eikrem, Gloppen Hotell, Sogn og Fjordane

Kurt Sverre Øraas, Kurtisen, Østfold

Jørn Lie, Gamle Raadhus, Oslo

Inge Johnsen, Liantundet, Trondheim

Michael Forselius, Røros Hotell, Røros

Hanne Frosta, Hanne på høyden, Bergen

Charlotte Omsted Mohn, Oppaker gård, Hedmark

Harald Berger, Oro, Oslo

Ingvild Skorpen Bøge, Spisekroken, Bergen

Staten vant ulverettsaken

WWF fikk ikke medhold i at lisensjakta på ulv i vinter var ulovlig. – Vi er først og fremst lettet på vegne av folk som lever i områder med ulv og beitenæringen, sier Einar Frogner, rovviltansvarlig i Norges Bondelag. Bondelaget var partshjelp for Staten.

ulv, rovdyr

Advarer mot nedleggelse av rovviltnemnder

Et regjeringsoppnevnt ekspertutvalg anbefaler at dagens rovviltnemnder legges ned og at fylkeskommunen får makta over investeringstilskudd i landbruket. Bondelaget advarer mot forslagene.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus
Mandag
04
Juni

AU-møte

Scandic Lillehammer Hotel

Våre samarbeidspartnere