Eidsvoll 2014 markerte sammen med NRK P1 Grunnlovens 200 år med en broderkjede, for å gjenta det eidsvollmennene gjorde på Eidsvoll i 1814.

Med eden «Evig og tro til Dovre faller» viste eidsvollsmennene sitt sterke samhold.

Klokken 11:50 ljomet «Evig og tro til Dovre faller» ut gjennom bakgården til Landbrukets Hus og over store deler av Grønland og Bjørvika. I dag, 200 år etter, er Norges kanskje lengste broderlenke med hundrevis av bønder, bygdeungdom og matglade nordmenn er et faktum!

12:45 går opptoget til Stortinget.

- Kjære stolte matprodusenter, matkonsumenter, forkjempere for norsk landbruk, bygder og næringsliv. Kjære ansvarlige samfunnsborgere. Velkommen til by’n. Trivelig å sjå dokk, sa Bondelagets 1. nestleder Kristin Ianssen i en appell til de oppmøtte.

- Vi samles for å vise norske politikere og hele det norske folk at vår matproduksjon står på spill. Vi har skoa på og vet hvor dem trykker. Dessuten kan vi lese. Regjeringa har skrevet at de har mål om økt matproduksjon, lønnsomhet, variert bruksstruktur og rekruttering. Har de glemt å lese sine egne vedtak?

- Vi vil ha all jord i bruk, vi vil ha bærekraftig og klimasmart matproduksjon. Bruk av gras, korn og beiter skal være vårt særpreg. Listhaug gir oss en politikk som er bra for skibsfarten. Mer soya over de 7 hav!

- Vi hever oss over Sylvi og mindretallsregjeringen. Nå går vi til Stortinget og gir klar bekjed, avsluttet Ianssen.