Endringer i påmelding til Åpen Gård 2020

Av Anne C. Wangberg,
  • Tips en venn om denne siden

På grunn av koronaviruset og usikkerheten rundt den videre utviklingen av utbruddet, mener Norges Bondelag det ikke er tilrådelig å gjennomføre Åpen Gård-arrangement på denne siden av sommeren.

-Vi håper imidlertid at det er mulig å gjennomføre Åpen Gård som normalt i slutten av august. Fra sentralt hold jobbes det fortsatt ut fra det, sier Marte Gustad Iversen, sjefen for Åpen Gård i Bondelaget.

Lokallag over hele landet legger ned en stor innsats for å vise fram norsk landbruk for publikum, men nå må hvert lokallag vurdere hvilken kapasitet de har til å gjennomføre planleggingen av arrangementet, understreker Gustad Iversen.

-Det er nå for eksempel store restriksjoner for hvordan vi kan møtes  I den grad dere har kapasitet i lokallaget på nåværende tidspunkt og ønsker å fortsette planlegging av Åpen Gård uten å treffes, gjør gjerne det, sier hun.

Åpen Gård er søndag 23. august, men en del lokallag bruker å arrangere både før og etter dette.

Nyttige lenker

Påmeldingsskjemaet til Åpen Gård er fortsatt åpent, her

Mer informasjon om Åpen Gård og kontaktinformasjon finner du på sidene for lokallag og tillitsvalgte på www.bondelaget.no .

Landbrukets klimaplan

Her har vi samlet alle våre saker om Landbrukets klimaplan. Følg med for praktiske eksempler og oppdateringer.

Lars Petter Bartnes på representantskapsmøte

Ønsker forenklede forhandlinger

Etter dagens møte i representantskapet i Norges Bondelag, er målet å gjennomføre jordbruksforhandlinger i vår for å få på plass rammene for matproduksjonen framover.

I dag blir landbrukets klimaplan overlevert

Landbrukets klimaplan er oppe til vedtak i et samlet landbruk i dag, og deretter overrakt i et videomøte mellom statsrådene Bollestad og Rotevatn i regjeringskvartalet, og bondelagsleder Lars Petter Bartnes fra Trøndelag.

Kan levere mer melk

Melkekvotene for kumelk øker med fem prosentpoeng for å demme opp for usikkerhet i markedet.

Årsmøtet i Norges Bondelag er utsatt

Styret har vedtatt å utsette representantskapsmøtet og årsmøtet 9.-11. juni. Så snart situasjonen tilsier det, vil det bli vurdert en nytt tidspunkt for gjennomføring av årsmøtet i 2020.

Ny ordning kan gi mer arbeidskraft i landbruket

Regjeringa innfører en ordning som gjør det mer gunstig for permitterte å ta seg jobb i landbruket. – Løsningen kan bidra til at flere ønsker å ta seg arbeid i landbruket, sier Bartnes.

Bondelaget vil bidra til trygg forsyning av mat

- Stortinget har slått fast hvor viktig matforsyningen er for samfunnet. Vi vil samarbeide for å sikre trygg forsyning av mat i den usikre situasjonen vi er i, sier bondelagsleder Bartnes.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
21
april

Kornkonferansen 2021

Oslo Kongressenter, Youngs gate 21, Oslo
Onsdag
22
april

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere