Egge Gård fekk Fridtjovprisen 2012

Av Kari Marte Sjøvik,
  • Tips en venn om denne siden

Egge Gård fekk Fridtjovprisen 2012 for Iseple. Produktet oppnådde 43 av 45 mulege poeng.

Marius Egge (t.h.), Bondelagsleder Nils T. Bjørke og Marit Gjerstad fra NHO, foto: Kari Marte SjøvikEgge gård vann gullmedalje i sin klasse – frukt og bærvin. Marius Egge takka Golfstraumen som gjer det mogeleg å dyrke frukt så langt nord og dei lyse dagane og kalde nettene som gir den unike smaken med mykje syre og sødme til norsk frukt. Han takka også kollegaer i miljøet som drar saman om å heve norsk drikke.

 Fridtjovprisen vart delt ut i samband med arrangementet Norsk Drikke i Balestrand.  Prisen er eit kunstverk av Geir S Hjetland.

 I kategorien øl fekk Ægir Brenneri sølvmedalje for India Pale Ale og Kinn Bryggeri bronse for Slåtteøl.

 Det Norske Brenneri i Oslo fekk to bronsemedaljar for sine Arvesølvet Fatlagret og Helt klar. I kategorien fruktjuice var det Nordre Lindheim frå  Gvarv som gjekk av med sigeren for sine Eventyrmost Aroma/Gravenstein og Eventyrmost Discovery som begge oppnådde bronsemedalje i kategorien.

 På fruktbrennevin vart det Ciderhuset som fekk best poengsum for sin Sogn Eple Aqua vitae, men det var ingen som oppnådde medalje her.

 Det var heller ingen som oppnådde medalje i kategorien cider, men Ciderhuset med sin Økologiske stillcider og Egge Gard med sin musserande cider , tradisjonell fekk høgst score med 31 poeng.

 Leiar i juryen, Merete Bø, registrerte ein stigning i kvaliteten frå året før, særleg på fruktmostane.  Leiar i Norges Bondelag Nils T Bjørke og Marit Gjerstad frå NHO sa seg godt nøgde med juryen sitt arbeid og utviklinga generelt i norsk drikke. Det er likevel eit langt lerret å bleike å gjere norsk drikke til eit like naturleg val til norsk mat som utanlandske vinar.

 

 

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere