Norges Bondelag er en av samarbeidspartnerne og Bondelagskokk Halvar Ellingsen er en del av prisutdelingsprogrammet på Vippa i Oslo. 

-Matprisen er en god arena for å vise mangfoldet og viktigheten av norsk matproduksjon i en større sammenheng, sier bondelagsleder Lars Petter Bartnes.

Den samler hele næringskjeden i matbransjen med utgangspunkt i tematikk knyttet til bærekraft og økologi. Kvelden skal ledes av kokk Ole Martin Alfsen og Ann Kristin Møseth Wang. 

Dette er sjette gang Matprisen arrangeres og nytt av året er det at også Kokkekarlas legat skal dele ut kokkestipend til unge kvinnelige kokker under arrangementet.

Og de nominerte er….

Det er tre nominerte i kategoriene Matprisen, Årets kjøkken, Årets storkjøkken, Årets produsent, Debioprisen, Årets formidler, Kokkeprisen og Barne- og ungdomsprisen. De nominerte kan du lese om her.

Årets jury består av Idun Bjerkvik Leinaas (juryleder), Andreas Viestad (forfatter og matskribent), Ingrid Kleiva Møller (fagrådgiver i Framtiden i våre hender), Elise Matilde Lund (daglig leder, stiftelsen Kore), Else Thorenfeldt (bonde Korsvold Gård), Morten Karlsen (direktør innkjøp og verving, NHO Reiseliv), Liv Solemdal (rådgiver, NORSØK og mat- og miljøveileder i Matvalget), Hanne Frosta (verksmester på Ulvsnesøy) og Thomas Horne (forfatter og foredragsholder).