Duket for Matprisen 2019

Av Siv Iren Åmodt Moe,
  • Tips en venn om denne siden

Heidi Bjerkan var en av vinnerne i 2017.

11. november går Matprisen av stabelen, og Bondelaget er en av medarrangørene. Matprisen løfter frem og hedrer bønder, kokker og andre mennesker som bryr seg om bærekraftige måltider.

Norges Bondelag er en av samarbeidspartnerne og Bondelagskokk Halvar Ellingsen er en del av prisutdelingsprogrammet på Vippa i Oslo. 

-Matprisen er en god arena for å vise mangfoldet og viktigheten av norsk matproduksjon i en større sammenheng, sier bondelagsleder Lars Petter Bartnes.

Den samler hele næringskjeden i matbransjen med utgangspunkt i tematikk knyttet til bærekraft og økologi. Kvelden skal ledes av kokk Ole Martin Alfsen og Ann Kristin Møseth Wang. 

Dette er sjette gang Matprisen arrangeres og nytt av året er det at også Kokkekarlas legat skal dele ut kokkestipend til unge kvinnelige kokker under arrangementet.

Og de nominerte er….

Det er tre nominerte i kategoriene Matprisen, Årets kjøkken, Årets storkjøkken, Årets produsent, Debioprisen, Årets formidler, Kokkeprisen og Barne- og ungdomsprisen. De nominerte kan du lese om her.

Årets jury består av Idun Bjerkvik Leinaas (juryleder), Andreas Viestad (forfatter og matskribent), Ingrid Kleiva Møller (fagrådgiver i Framtiden i våre hender), Elise Matilde Lund (daglig leder, stiftelsen Kore), Else Thorenfeldt (bonde Korsvold Gård), Morten Karlsen (direktør innkjøp og verving, NHO Reiseliv), Liv Solemdal (rådgiver, NORSØK og mat- og miljøveileder i Matvalget), Hanne Frosta (verksmester på Ulvsnesøy) og Thomas Horne (forfatter og foredragsholder).

Fakta og følelser om rovdyr

Syns du rovdyrsituasjonen kan være en kompleks og forvirrende sak? Vi har snakket med Erling-Aas eng, rovdyransvarlig i Norges Bondelag for å få litt mer oversikt.

Pelsdyr: Får full erstatning

Norges Bondelag og flere andre har arbeidet intenst for å få regjeringen til å skifte mening så de berørte bøndene skal få en rettferdig erstatning. Tirsdag kom avgjørelsen.

Viktig med riktige kutt for norsk jordbruk

-Vi skal kutte utslipp og tar oppgaven på alvor. Samtidig er jeg bekymret for konsekvensene de foreslåtte kuttene kan få, ikke bare for jordbruket, men for landet vårt, sier Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag.

Valgnemnda er i gang

Styreleder og 2. nestleder i styret til Norges Bondelag stiller seg ikke til disposisjon for en ny periode. Valgnemnda jobber med å finne gode kandidater til styret.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
04
mars

AU-møte

Landbrukets hus
Torsdag
05
mars

Fylkesårsmøte i Sogn og Fjordane

Skei Hotell
Fredag
06
mars

Fylkesårsmøte i Møre og Romsdal

Våre samarbeidspartnere