Fra venstre: Sosialsonen i fjerde etasje i Hollendergata, det nye styrerommet i sjette etasje,  fra et av møterommene med utsikt mot øst.

Forrige mandag var Bondelaget på plass i sine nye lokaler i Oslo. Kontorer og møterom i den gamle murbygningen i Schweigaards gate 34 er tømt, og innhold og ansatte har flyttet til et nyrehabilitert og moderne kontorbygning i Hollendergata 5. Det 4000 kvm. store bygget fra 2003 skal huse 12 organisasjoner med tilknytning til det norske landbruket.

- Vi vil at nye Landbrukets Hus skal være et kraftsenter for hele den norske landbrukssektoren. Vi har nå samlet mange landbruksrelaterte organisasjoner under ett tak. Vi tror at dette vil bidra til å øke samarbeidet og kraften til landbruksnæringa framover, sier administrasjonssjef i Norges Bondelag, Jardar E. Flaa.

Administrasjonssjef Jardar Flaa i "sosialsonen" i 5 etasje i Hollendergata.

Utstillingsvindu

Hollendergata 5 ligger bare noen meter fra det «gamle Landbrukets Hus» i Schweigaards gate 32, og fram til november 2015 var dette tilholdssted for trafikketaten i Oslo kommune. Siden januar i år har bygget i Hollendergata gjennomgått en omfattende rehabilitering hvor fokus har vært på det norske.

- I forbindelse med rehabiliteringen av kontorbygget, har vi lagt vekt på å benytte norske materialer, produkter og design, så langt det har vært mulig. Organisasjonene som holder til i nye Landbrukets Hus arbeider med å fremme norsk produksjon, og vi ønsker derfor at bygget skal framstå som et utstillingsvindu for dette, sier Flaa.

For eksempel inneholder gulvteppene 80 prosent norsk ull. Kontorpultene, kontorstolene og bokhyllene er norskproduserte og mange av de øvrige møblene er designet i Norge. Mye av interiøret er også norskinspirert.

Norsk fokus: Alle møterommene har landbruksrelaterte med tilhørende dekor på vegg,  norsk ull er hovedingrediensen i teppene på gulvet, mye av interiøret har inspirasjon fra det norske landbruket.

Kjærlighet til norsk mat

I nye Landbrukets Hus er det også etablert en ny og flott kantine. Mottoet for den er ”Kjærlighet til norsk mat”, og kantina skal benytte norsk mat og drikke.

- Kantina skal vise det mangfoldet norske bønder produserer, til både ansatte og gjester.  Råvarene skal avspeile de norske årstidene, noe som innebærer mye bruk av rotgrønnsaker om vinteren, ferske grønnsaker og salat om sommeren og høsten og norsk frukt og bær i sesongen. Maten skal være laget fra bunnen av og vi vil at kantina skal gi stolthet til oss som jobber for norsk landbruk, sier Flaa.  

Ny kantine for ansatte og gjester: Kokk Mikko Colores , første varmmåltid med norske råvarer, langbord med fornøyde ansatte.

Fakta om nye Landbrukets Hus:

  • Bygget har seks etasjer, med kantine og terrasse som del av sjette etasje.
  • Areal over bakken er 4000 kvm, i tillegg er det en parkeringskjeller under bakken som har plass til 20 biler.
  • Det er 135 arbeidsplasser i bygget.
  • 85 prosent av arbeidsplassene er i cellekontor. 15 prosent i åpent landskap.
  • Bygget har 21 møterom. Bondelagets styrerom er i 6 etasje.

Bildet i forsidehenvisningen til denne artikkelen er en illustrasjon. Skiltene på veggen er enda ikke hengt opp.