Ingerid Espelid Hovigfikk hedersprisen 2011, arkivfoto: Per Ole RanbergPrisen tildeles en person, et firma eller en organisasjon som har hatt særlig betydning for norsk matkultur. Prisen ble delt ut for første gang i fjor og gikk til Ingrid Espelid Hovig.

Prisen er opprettet i 2011 av Det Norske Måltids eiere, Næringsforeningen i Stavanger-regionen og Stiftelsen Norsk Matkultur.

Det Norske Måltids hederspris skal deles ut årlig i forbindelse med finalen i Det Norske Måltid.

Prisen består av Det Norske Måltids trofé.

  • Juryen for Det Norske Måltids hederspris 2012 er:
  • Øyvind Fylling-Jensen - Nofima
  • Nina Sundqvist - Matmerk
  • Terje Martinussen – Norges Sjømatråd
  • Nils T. Bjørke – Norges Bondelag
  • Cesile Aurbakken – Norges Bygdekvinnelag
  • Knut Almquist – NHO Reiseliv
  • Bernt Bucher Jokhannesen - Hanen
  • Ellen Math Henriksen – Måltidets Hus
  • Petter Nome – Bryggeri og drikkevareforeningen

Juryen skal utgå fra kriteriet ”særlig betydning for norsk matkultur” og gi en utdypende begrunnelse for tildelingen.

 

Juryen og eierne skal i samarbeid finne gode kandidater til prisen.

Forslag til kandidater sendes på e-post til Marit Strand i Stiftelsen Norsk Matkultur. ms@norskmatkultur.no innen den 5. desember. Merk e-posten med Årets Hederspris 2012.