Det må handle om hva statsråden leverer

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

-Det må handle om hva Slagsvold Vedum leverer som statsråd, sier Bondelagsleder Nils T. Bjørke om ny minister.

Trygve Slagsvold Vedum, ny landbruks- og matminister. Fotograf: Senterpartiet, Lars Gjemble-Vi har ikke hatt noe behov for skifte av statsråd i landbruks- og matdepartementet, understreker Bondelagsleder Nils T. Bjørke. - Vi har samarbeidet godt med den avgående statsråden, selv om årets jordbruksoppgjør endte i brudd.

Satser knallhardt på landbruk?

-Samtidig kjenner vi Slagsvold Vedum fra tida som parlamentarisk leder. Han er energisk og ivrig, og det må være lov til å håpe på at en ny Landbruks- og matminister som også sitter i Senterpartiets styre, betyr at partiet vil satse knallhardt på landbruket framover. Det blir en tøff høst, og et spennende første år, sier Bjørke.

Fagbevegelsen, fagbevegelsen

Da Trygve Slagsvold Vedum besøkte Bondelagets representantskap i mars, sa han blant annet: - Nøkkelen til årets jordbruksoppgjør ligger i påvirkningen av SV og Arbeiderpartiet. Mulighetene har blitt sterkere gjennom valg av ny leder i SV som har slått fast at han vil prioritere fagbevegelsen. Fra før av veit vi at Arbeiderpartiet gjerne vil lytte til fagbevegelsen. Da handler det kort og godt om at dere skaper allianser inn i fagbevegelsen.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere