Den norske måltid på TV2

Publisert 14.11.2013
  • Tips en venn om denne siden

Det Norske Måltid 2013 blir sendt som TV-serie på TV2. Arne Hjeltnes og Heine Totland er programledere.

Heine Totland (t.v.) og Arne Hjeltnes skal lede Det norske måltid 2013, foto Tellus Works.Parallelt med opptakene til TV-serien foregår utvelgelsen av mat- og drikkeprodukter som skal kjempe om heder og ære i Det Norske Måltid. Årets utvalgte råvarer og produkter blir gjenstand for nøye vurdering og smaking hos en nasjonal fagjury. Det kåres vinnere i følgende kategorier: Sjømat/blå sektor, kjøtt/grønn sektor, meieriprodukt og årets øl- innovasjon. Den siste er en kåring i samarbeid med Ølakademiet, Aperitif, Ølportalen og Norbrygg.

Hederspris

Det Norske Måltids hederspris skal også deles ut i 2013. I denne juryen sitter Bent Stiansen, Statholdergaarden og tidligere vinner av Bocuse d’Or, Ellen S. Math Henrichsen, daglig Leder, NCE Culinology / Måltidets Hus AS Nina Sundqvist, administrerende direktør, Matmerk og Jostein Soland, prosjektleder Det Norske Måltid 2013. 

TV-serien

I 2011 startet TV-serien Det Norske Måltid. TV-produsenten Tellus Works, Nordens mest erfarne og respekterte produksjonsselskap for matprogrammer, produserer programmene for TV2. I fjor ble det registrert meget gode seertall med et snitt på 443.000. Vi inviterer det norske folk til en ny reise i det norske matlandskapet uten sidestykke.

Seks søndager på rad

Arne Hjeltnes og Heine Totland er programledere. I år er landet delt inn i seks ulike regioner - så seks søndager på rad vil programlederne besøke en ny del av landet på jakt etter råvarer, matprodukter og, ikke minst, menneskene som står bak. I løpet av hver episode møter Arne og Heine kokker, produsenter og andre fagfolk, som er lidenskapelig opptatt av sin mat fra sitt sted i det langstrakte og frodige landet vårt. En kokk fra hver region møtes i en finale der de tilbereder hver sitt måltid med utgangspunkt i et utvalg av regionens beste råvarer og produkter. Det sjuende programmet i serien, viser denne kokkekonkurransen med innslag fra årets festmiddag.

Måltidskonferansen 2013

I tilknytning til festmiddagen blir det arrangert en matfaglig konferanse samme dag. Denne er et samarbeid mellom Måltidets Hus, NHO og Næringsforeningen og lagt til Måltidets hus – samme dag som «Matgallaen» - fredag 15. november. Bondelagets andre nestleder, Brita Skallerud, deltar på konferansen.


Kort om Det norske måltid 2013

• I Det Norske Måltid 2013 er landet delt i regionene: Øst Norge, Fjord Norge (vest Norge), Midt Norge, Nord Norge, Fjell Norge og Sør Norge. Etter regionale nominasjoner og juryering går finalistene til den nasjonale fagjuryen bestående av Bent Stiansen, Wenche Andersen, Halvor Heuch og Arne Brimi.

• I år er det seks regionale TV-program samt et finaleprogram fra Rogaland hvor seks regionale kokkelag skal konkurrere.

Bakgrunn: Rosenkilden/Stavanger næringsforening

Ku på beite på Kjerringøy. Foto: VisualDays

Flere inn på eiersiden i Klimasmart Landbruk

Siden nyåret har åtte landbruksbedrifter- og organisasjoner gått inn som medeiere i prosjektet Klimasmart Landbruk. – Interessen og responsen har vært over all forventning, dette lover godt for næringas videre klimaarbeid, sier prosjektleder leder Tony Barman.

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere