Den regional fagjuryen Nordpå, fra venstre: Johnny Trasti, Einar Øverås, Petter Markussen, Yvonn Steffensen og Sigbjørn Drevland. Helt til høyre står Gunnar Jensen som stod for presentasjonen av produktene.Det er regionale juryer som har nominert kandidatene fra de respektive regionene. Hvem som kan smykke seg med titlene i 2012, blir avgjort under finalen i Det Norske Måltid 2012 i Stavanger på nyåret. Først skal programlederne Arne Hjeltnes og Heine Totland gjøre norske TV-seere kjent med produktene og menneskene bak i løpet av høsten 2012.

De nominerte er

Region Nordpå:

  • Varanger ytrefilet av rein fra Varanger Vilt, Bugøynes i Finnmark (Kjøtt)
  • Tørrsaltet bacon fra Lundal Nord, Breivik i Salten i Nordland (Kjøtt)
  • Kongekrabbe, rå, fra Merkevareforeningen Varanger, Bugøynes i Finnmark (Fisk-­‐ og skalldyr)
  • Sigerfjord Ishavsrøye fra Sigerfjord Fisk, Sortland i Nordland (Fisk-­‐ og skalldyr)
  • Blå vëgen blåskimmelost fra Straumbotn Gårdsmeieri, Utskarpen i Nordland (Ost)
  • Steinfjording fra Lofoten Gårdsysteri, Bøstad i Nordland (Ost)
  • Gravet hval fra Anitas Sjømat på Sakrisøy, Lofoten i Nordland (Nyskapning)
  • Lammeplomme av Lyngenlam fra Gourmet Lyngen, Svensby i Troms (Nyskapning)

Region Midti:
 

  • Sadel av villsaus fra Dalpro, Hitra i Sør-­‐Trøndelag (Kjøtt)
  • Bakt røkt reinsdyrbiff fra Fjellvilt, Brekkebygd i Sør-­‐Trøndelag (Kjøtt)
  • Blåskjell fra Snadder og Snaskum, Rissa i Sør-­‐Trøndelag (Fisk-­‐ og skalldyr)
  • Teinefanget levende sjøkreps fra Seashell, Frøya i Sør-­‐Trøndelag (Fisk-­‐ og skalldyr)
  • Balder, hvit geitost, fra Skånaliseter Gårdsysteri, Røyrvik i Nord-­‐Trøndelag (Ost)
  • Munkeby fra Munkeby Mariakloster, Levanger i Nord-­‐Trøndelag (Ost)
  • Tind Snacks med akevittkrydder fra Tind Spekevarer, Stranda i Møre og Romsdal (Nyskapning)
  • Jordbær og rabarbrasorbet fra Gangstad Gårdsysteri, Inderøy i Nord-­‐Trøndelag (Nyskapning)

Region Vestpå:

  • Svinenakke fra Prima Jæren, Prima Gruppen, Nærbø i Rogaland (Kjøtt)
  • Lårfilet av økologisk kalkun fra Homlagarden, Norheimsund i Hordaland (Kjøtt)
  • Einerrøykt Svanøylaks fra Svanøy Røykeri, Svanøy i Sogn og Fjordane (Fisk-­‐ og skalldyr)
  • Salma laks fra Salmon Brands, Bømlo i Hordaland (Fisk-­‐ og skalldyr)
  • Kvit Undredal fra Undredal Stølsysteri, Undredal i Sogn og Fjordane (Ost)
  • Kvit Geitost fra Myrdal Gard, Tysnes i Hordaland (Ost)
  • Hardanger eplelikør fra Hardanger saft-­‐ og siderfabrikk, Lekve Gård, Ulvik i Hordaland (Nyskapning)
  • Vaktelegg fra Ryfylkevaktel, Tau i Rogaland (Nyskapning)

Region Sørpå:

  • Bekkereinskinke av Svart Dalagris fra Haugland Gård, Kvinesdal i Vest-­‐Agder (Kjøtt)
  • Andebryst fra Holte Gård, Drangedal i Telemark (Kjøtt)
  • Lagesildrogn fra Villfisken, Hallingby i Buskerud (Fisk-­‐ og skalldyr)
  • Szechuangravet ørret fra Villfisken, Hallingby i Buskerud (Fisk-­‐ og skalldyr)
  • Solglad fra Himmelspannet, Hemsedal i Buskerud (Ost)
  • Eiker Holtefjell XO fra Eiker Gårdsysteri, Hokksund i Buskerud (Ost)
  • Andekråsconfit fra Holte Gård, Drangedal i Telemark (Nyskapning)
  • Pæresirup fra Epleblomsten, Sauar Gard i Telemark (Nyskapning)

Region Østpå:
 

  • Santa Kristina Spekeskinke fra Gilde, Stange og Nes i Hedmark (Kjøtt)
  • Lårtunge av Kronhjort fra Løiten hjorteoppdrett, Løten i Hedmark (Kjøtt)
  • Vellagret rakfisk fra Noraker Rakfisk, Aurdal i Oppland (Fisk-­‐ og skalldyr)
  • Olivias hjemmelagde sursild, Manstad i Østfold (Fisk-­‐ og skalldyr)
  • TINE Gudbrandsdalost G35, Lom og Sjåk i Oppland (Ost)
  • Fjelldronning fra Avdem Gårdsysteri, Lesja i Oppland (Ost)
  • Havrerot fra Grøde, Råde i Østfold (Nyskapning)
  • Emmer, økologiske perler fra Holli Mølle, Spydeberg i Østfold (Nyskapning)

Les mer om de nominerte matproduktene på Det Norske Måltid.