De nominerte matproduktene er klare
Produktene til Årets kjøttprodukt, Årets fisk- og skalldyrprodukt, Årets ost og Årets nyskaping er nominert.
Det er regionale juryer som har nominert kandidatene fra de respektive regionene. Hvem som kan smykke seg med titlene i 2012, blir avgjort under finalen i Det Norske Måltid 2012 i Stavanger på nyåret. Først skal programlederne Arne Hjeltnes og Heine Totland gjøre norske TV-seere kjent med produktene og menneskene bak i løpet av høsten 2012.
De nominerte er
Region Nordpå:
- Varanger ytrefilet av rein fra Varanger Vilt, Bugøynes i Finnmark (Kjøtt)
- Tørrsaltet bacon fra Lundal Nord, Breivik i Salten i Nordland (Kjøtt)
- Kongekrabbe, rå, fra Merkevareforeningen Varanger, Bugøynes i Finnmark (Fisk-‐ og skalldyr)
- Sigerfjord Ishavsrøye fra Sigerfjord Fisk, Sortland i Nordland (Fisk-‐ og skalldyr)
- Blå vëgen blåskimmelost fra Straumbotn Gårdsmeieri, Utskarpen i Nordland (Ost)
- Steinfjording fra Lofoten Gårdsysteri, Bøstad i Nordland (Ost)
- Gravet hval fra Anitas Sjømat på Sakrisøy, Lofoten i Nordland (Nyskapning)
- Lammeplomme av Lyngenlam fra Gourmet Lyngen, Svensby i Troms (Nyskapning)
Region Midti:
- Sadel av villsaus fra Dalpro, Hitra i Sør-‐Trøndelag (Kjøtt)
- Bakt røkt reinsdyrbiff fra Fjellvilt, Brekkebygd i Sør-‐Trøndelag (Kjøtt)
- Blåskjell fra Snadder og Snaskum, Rissa i Sør-‐Trøndelag (Fisk-‐ og skalldyr)
- Teinefanget levende sjøkreps fra Seashell, Frøya i Sør-‐Trøndelag (Fisk-‐ og skalldyr)
- Balder, hvit geitost, fra Skånaliseter Gårdsysteri, Røyrvik i Nord-‐Trøndelag (Ost)
- Munkeby fra Munkeby Mariakloster, Levanger i Nord-‐Trøndelag (Ost)
- Tind Snacks med akevittkrydder fra Tind Spekevarer, Stranda i Møre og Romsdal (Nyskapning)
- Jordbær og rabarbrasorbet fra Gangstad Gårdsysteri, Inderøy i Nord-‐Trøndelag (Nyskapning)
Region Vestpå:
- Svinenakke fra Prima Jæren, Prima Gruppen, Nærbø i Rogaland (Kjøtt)
- Lårfilet av økologisk kalkun fra Homlagarden, Norheimsund i Hordaland (Kjøtt)
- Einerrøykt Svanøylaks fra Svanøy Røykeri, Svanøy i Sogn og Fjordane (Fisk-‐ og skalldyr)
- Salma laks fra Salmon Brands, Bømlo i Hordaland (Fisk-‐ og skalldyr)
- Kvit Undredal fra Undredal Stølsysteri, Undredal i Sogn og Fjordane (Ost)
- Kvit Geitost fra Myrdal Gard, Tysnes i Hordaland (Ost)
- Hardanger eplelikør fra Hardanger saft-‐ og siderfabrikk, Lekve Gård, Ulvik i Hordaland (Nyskapning)
- Vaktelegg fra Ryfylkevaktel, Tau i Rogaland (Nyskapning)
Region Sørpå:
- Bekkereinskinke av Svart Dalagris fra Haugland Gård, Kvinesdal i Vest-‐Agder (Kjøtt)
- Andebryst fra Holte Gård, Drangedal i Telemark (Kjøtt)
- Lagesildrogn fra Villfisken, Hallingby i Buskerud (Fisk-‐ og skalldyr)
- Szechuangravet ørret fra Villfisken, Hallingby i Buskerud (Fisk-‐ og skalldyr)
- Solglad fra Himmelspannet, Hemsedal i Buskerud (Ost)
- Eiker Holtefjell XO fra Eiker Gårdsysteri, Hokksund i Buskerud (Ost)
- Andekråsconfit fra Holte Gård, Drangedal i Telemark (Nyskapning)
- Pæresirup fra Epleblomsten, Sauar Gard i Telemark (Nyskapning)
Region Østpå:
- Santa Kristina Spekeskinke fra Gilde, Stange og Nes i Hedmark (Kjøtt)
- Lårtunge av Kronhjort fra Løiten hjorteoppdrett, Løten i Hedmark (Kjøtt)
- Vellagret rakfisk fra Noraker Rakfisk, Aurdal i Oppland (Fisk-‐ og skalldyr)
- Olivias hjemmelagde sursild, Manstad i Østfold (Fisk-‐ og skalldyr)
- TINE Gudbrandsdalost G35, Lom og Sjåk i Oppland (Ost)
- Fjelldronning fra Avdem Gårdsysteri, Lesja i Oppland (Ost)
- Havrerot fra Grøde, Råde i Østfold (Nyskapning)
- Emmer, økologiske perler fra Holli Mølle, Spydeberg i Østfold (Nyskapning)
Les mer om de nominerte matproduktene på Det Norske Måltid.