De har plukket ut Askeladd-vinneren

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

Askeladdprisen skal deles ut på årsmøtet i Norges Bondelag og juryen har hatt 13 søknader å velge mellom.

De som har plukket ut Askeladdvinneren, Bondelagsleder Nils T. Bjørke, Anders Sigstad fra Landkreditt, Kari Marthe Sjøvik, Norges Bondelag og fylkesleder Torunn Hovde, Buskerud Bondelag. Styreleder Knut A. Nordmo, Landkreditt og ), styreleder i Norges Bygdeungdomslag, Erik Krogrud, var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Per Ole Ranberg.Askeladdprisen er et samarbeid mellom Norges Bondelag og Landkreditt, og deles ut til unge etablerere på bygdene. Prisen kan gis til ungdom opptil 35 år som er i ferd med, eller har etablert ny næringsvirksomhet på bygdene. Det må utvises kreativitet og pågangsmot og virksomheten må bidra til å skape nye arbeidsplasser i lokalsamfunnet.

Askeladdprisen deles ut under årsmøtemiddagen i Norges Bondelag på Hotell Alexandra i Loen 12. juni. Juryen har hatt tilsammen 13 søknader fra fylkene: Hedmark, Oppland, Vest Agder, Nord Trøndelag, Vestfold, Østfold og Telemark.

Mer om Askeladdprisen

 

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere