Dataflyt blir samvirkeselskap
Dataflytprosjektet skal etableres som eget samvirkeselskap der Bondelaget går inn på eiersiden.
Dataflytprosjektet har vist at det er et betydelig potensial for effektivisering av dataflyt og forbedret beslutningsstøtte i landbruket.
Eget samvirkeselskap
Nå skal prosjektet flyttes over i et eget samvirkeselskap - for "å sikre utviklings-og driftsaktiviteten i prosjektet som har arbeiidet fram et sett med standarder for elektronisk dataflyt, basert på faglige behov og tilgjengelighet på data."
Bondelaget inn på eiersiden
Det nye selskapet der Norges Bondelag går inn på eiersiden med 200.000 kroner skal overta prosjektets rolle, og tilby standarder og infrastruktur for formidling av landbruksbedrifters data - blant annet avregningsdata, fakturadata, regnskapsdata og data fra landbruksdrifta forøvrig. Alt for å sikre effektiv dataflyt gjennom standardisering og tilrettelegging.
Forankring i næringa
-Det er viktig at eierskapet forankres i landbruksnæringa, og at faglaga deltar på eiersiden, vedtok styret i Norges Bondelag da saken var til behandling. Styret innstilte styremedlem Einar Frogner, Hedmark, som styremedlem i selskapet. Frogner har ledet styringsgruppa for prosjektet siden 2011.
Medlemmene i partnerskapet
Partnerskapet som har drevet fram prosjektet siden 2008, besto i utgangspunktet av Norges Bondelag, Norsk Bonde- og småbrukarlag, Tine, Nortura, Felleskjøpet Agri, Sparebank 1 Midt Norge og SR-bank, Landkreditt og Gjensidige. I 2011 kom hele kjøttbransjen gjennom Animalia, hele Sparebank 1-gruppen, Gartnerhallen, Strand Unikorn og Norges Skogeierforbund med i partnerskapet.
Kontaktperson i Norges Bondelag: Einar Frogner
Les også: Stort potensial for effektivisering av dataflyt og forbedret beslutningsstøtte i landbruket