Damer på toppen i Østfold

Av Marthe Haugdal,
  • Tips en venn om denne siden

Martha Mjølnerød fra Spydeberg er ny fylkesleder. Etter 66 år med mannfolk på toppen, går Martha nå inn som første kvinnelige fylkesleder i Østfold Bondelag (stiftet i 1946).

Martha får selskap på toppen av ny nestleder Berit Ullestad fra Rygge. Martha Mjølnerød - fylkesleder i Østfold Bondelag

Årsaken til skiftet er at Bjørn Gimming, etter eget ønske, har trukket seg som fylkesleder, da han i sommer ble valgt inn som styremedlem i Norges Bondelag.

Martha er ei travel dame med fire unger i alderen 14 til 22 år, gård med nesten 900 mål dyrka mark og en produksjon på litt over 2000 slaktegris. I tillegg har hun et brennende engasjement for bondens ve og vel.

I ett år har Martha nå sittet som nestleder i Østfold Bondelag, og hun er godt kjent med den daglige driften av styret. I tillegg til å være opptatt av bøndenes interesser, har hun vært varaordfører i 8 år og er styremedlem i Norsk Rikstoto.

Martha og Berit vil sammen med organisasjonssjef Nina Glomsrud Saxrud, utgjøre AU (arbeidsutvalget) i Østfold Bondelag. Hun sier hun ser fram imot samarbeidet med Berit Ullestad og beskriver Berit som ei veldig dyktig, kunnskapsrik og engasjert dame med stor praktisk forståelse. Og akkurat de samme ordene bruker Berit på å beskrive Martha, så dette ser ut til å bli en knallsterk duo.

Berit er også bonde og driver 350 mål dyrka mark hovedsakelig med produksjon av grønnsaker, men også noe korn og poteter. Med tre barn på 20, 24 og 26 år, lederverv i lokallaget Rygge Bondelag, leder i felles grønt utvalg for Østfold og Akershus, og engasjement i Rygge og omland kontraktdyrkerlag, er ho lik som Martha, ei dame med mange jern i ilden.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere