Bygdeungdom samlet til årsmøte

Publisert 15.07.2015
  • Tips en venn om denne siden

Ny medlemsrekord og gjenvalg av leder.

Gunn Jorunn Sørum holder tale til årsmøtet. Hun ble senere gjenvalgt som leder.

Denne uka har 155 årsmøteutsendinger vært samlet til årsmøte i Norges Bygdeungdomslag i Modum i Buskerud. Leder Gunn Jorunn Sørum fortalte stolt i sin tale til årsmøtet at NBU ikke har hatt flere medlemmer siden 1994. Hele 6293 personer var medlemmer i NBU ved utgangen av 2014. NBU har ikke vervet flere medlemmer på et år siden 1977! Sørum ble enstemmig gjenvalgt som leder av organisasjonen for et nytt år.

Årsmøtet brukte mye tid på å diskutere årsplan og hvilke aktiviteter NBU skal jobbe med framover. Distriktspolitikk og matproduksjon er viktige politiske områder, samt at de tradisjonelle tevlingene og festene fortsatt skal være sentrale.

Fra årsmøtesalen på NBUs årsmøte

 

Årsmøtet brukte også tid på NBUs økonomi, da NBU gikk på et overraskende underskudd på nær kr 400.000 i fjor. Økt medlemstall gir økte kostnader, og inntektene på bakgrunn av nye medlemmer kommer på et seinere tidspunkt. Budsjettet for 2016 ble vedtatt med et lite underskudd.

Årsmøtebanketten ble avholdt på Blåfargeverket i stilige former. Det var mange flotte bunader å se, og tradisjonen tro ble middagen avsluttet med polonese rundt hele det flotte uteområdet. For anledningen ble et eget NBU-korps trommet sammen for å spille til polonesen.

Årsmøtet avholdes i forkant av landsstevnet, som arrangeres i Vikersund Skiflyvningsarea. Minst 1400 deltakere er ventet til Landsstevnet. Et av høydepunktene er åpen konsert med Hellbillies. Norges Bondelag ønsker bygdeungdommene et flott landsstevne!

PS: Norges Bondelag verva 33 nye medlemmer på årsmøtet i NBU. Vi er veldig fornøyd med så mange unge medlemmer!

 

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere