Bygdekvinnelaget støtter bøndenes forhandlingsbrudd

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

- Dette dreier seg om å sikre en levelig lønn for verdens viktigste yrke, nemlig matprodusenten.

Leder i Norges Bygdekvinnelag, Kathrine Kleveland.- Jeg støtter bruddet, sier Kathrine Kleveland, leder i Norges Bygdekvinnelag. Dette dreier seg om å sikre en levelig lønn for verdens viktigste yrke, nemlig matprodusenten. I tillegg gir landbruket ringvirkninger i form av annen sysselsetting og verdiskaping lokalt. Mange av våre medlemmer er bønder og mange har etablert nye arbeidsplasser med basis i landbrukets ressurser, kultur og tradisjoner. Å ta vare på norsk matkultur eller norske håndverkstradisjoner blir vanskeligere uten et levende landbruks- og bygdemiljø. Hun oppfordrer derfor medlemmer til å støtte opp under lokale aksjoner rundt om i landet.

Du leser mer på hjemmesidene til Norges Bygdekvinnelag

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere