Bondevenn ruller gjennom hovedstaden

Av Ole Marius Aune Sandmo,
  • Tips en venn om denne siden

I fjorten dager er busser og trikker i Oslo dekket med en oppfordring om å bli med på dyrkingen av Norge.

En bondevenn-trikk på tur opp Schweigaards gate. Foto: Ole-Marius Aune Sandmo

Gjennom Bondevenn.no har Ola og Kari Nordmann nå mulighet til å gi sin støtte til produksjonen av norsk mat.  Bondevenn-kampanjen har til hensikt å vise verdien av landbruket og trygg, naturlig mat fra hele landet.

Nettsiden gir et innblikk i norsk matproduksjon, men også muligheter til å støtte landbruket gjennom ulike aktiviteter.  I løpet av få uker har 450 nordmenn rukket å gi sin støtte til næringa gjennom plakatgeneratoren på bondevenn.no. 

Nå vil vi ha med enda flere på laget, og i Oslo skal reklame på busser og trikker bidra til dette. I fjorten dager vil du kunne se reklame for bondevenn både ute og inne på kollektivtrafikken i hovedstaden.

Bondevenn-buss foran Stortinget.

 

Bondevenn på innsiden av Oslo-trikken. Foto: Ragna Kronstad.

Norsk matproduksjon får to nye støttespillere i morgenrushet. Foto: Ragna Kronstad.

Vi ønsker oss bilde av bondevenn-busser og trikker fra forskjellige steder i Oslo. Send oss ditt bilde på infopost@bondelaget.no.

 

 

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere