Solidaritets-program i Malawi
Bønder støtter bønder er Bondelagets solidaritetsprogram i Malawi. Der samarbeider vi med Utviklingsfondet og lokale partnerorganisasjoner om bl.a. kompetansebygging, klimatilpasning og organisering blant småbønder.
Nå kan du støtte syklonrammende bønder ved å sende vipps til 535701.

Vi oppfordrer våre medlemmer som har mulighet til å bidra. Hver krone teller.

Bodhild Fjelltveit, andre nestleder i Norges Bondelag

Malawi er Bondelaget sitt samarbeidsland, og senest i februar sendte Bondelaget en gruppe på studietur til Malawi for å besøke bønder og prosjekter i solidaritetsprogrammet vårt "Bønder støtter bønder". Da ble årets regntid og vekstsesong beskrevet som meget god, men nå befinner landet seg i en katastrofal situasjon.

Syklonen har etterlatt seg omfattende skader som vil få store konsekvenser for folks liv og matsikkerhet framover. Rundt 560 000 mennesker har blitt fordrevet fra sine hjem, og flere hundre har mistet livet.

Leder for Utviklingsfondets landprogram i Malawi, Victor Katchika-Jere.

Victor Katchika-Jere melder om behov for umiddelbar hjelp. Han rapporterer om store skader for bøndene i Utviklingsfondets programområder i det sørlige Malawi.

- Tapene blant småbøndene er enorme, og lidelsene blant innbyggerne er uutholdelige. Vi har sett bønder som var på god vei til å lykkes med det harde arbeidet sitt de siste årene, som nå ble gjort fattige over natten. Det vil ta år før bøndene er tilbake på samme nivå som før syklonen.

Nå er det stort behov for både nødhjelp og langsiktig utviklingsarbeid. Vi oppfordrer derfor til å støtte bønder i Malawi ved å sende et beløp via vipps til 535701.

Les mer om syklonen og historier fra bønder i Malawi hos Utviklingsfondet.