Bønder i Horten og Re demonstrerer

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

Regjeringen svikter egne løfter. Bøndene i Horten og Re har satt ut plakater på sentrale plasser.

I eposten skriver Rigmor Freberg:

Med dette vil vi vise at vi er skuffet. Jordbruket,VI, har levert et krav som viser hva som skal til for å kunne øke matproduksjonen i Norge. At vi skal få en inntekt og lik kronemessig inntektsutvikling på lik linje med andre grupper.  Jordbruksoppgjøret er viktig for hver eneste borger og forbruker,det har ingenting med bøndenes lommebøker som noen sier, men maten du får på bordet.
Det blir færre av oss bønder men likevel klarer vi å produsere mere mat,og vi gjør det billigere enn før. Vi har tilpasset oss-men vi har ikke fått mye igjen. Det er mye jobb som blir lagt ned,hardt arbeid.  Hvor mange orker dette,gi av seg selv når en ikke blir hørt.
 
På kaia i Horten stod det følgende Budskap. 

Under ser vi bilde fra tunnelen over E-18.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere