«Bønder i by’n» beste reklamefilm i 2012!

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

Gullfisk-debutant Felleskjøpet gikk av med seieren i årets Gullfisken, årets beste reklamefilm 2012!

– Dette er en ekte lagseier, sier Henrik Thoresen, direktør handel i Felleskjøpet.


Se filmen her.

​Felleskjøpet og reklamebyrået Try kom på førsteplass foran de to finalistene Widerøe og Forsvaret. Da stemmene ble talt opp hadde filmen fått hele 48 prosent av stemmene. Felleskjøpet har med denne filmen ønsket å vise seg fra en ny og annerledes side, og Gullfisk-seieren er et bevis på at selskapet har fått til nettopp dette, og at publikum liker det de ser.

- Vi har laget en film som vi håpet at mange ville se og like. Det at vi også vant Gullfisken betyr mye for oss. Vi er svært glade, men også ydmyke over å få en utmerkelse som denne, sier Henrik Thoresen, direktør handel i Felleskjøpet.


Ekte, norsk dugnadsånd

Felleskjøpet eies av medlemmene sine, 44.000 norske bønder, og har 2.300 medarbeidere. Flere av disse er med i filmen, både som statister og ved at de har stilt traktorer og annet utstyr til disposisjon:

- Dette er en ekte lagseier, og vi er utrolig stolte over hva vi har fått til sammen. Vi har hatt et svært godt samarbeid med Try og Fantefilm, for ikke å glemme regissør Roar Uthaug. Han har klart å skape en stor og flott film i det formatet vi ønsket oss. Likevel er det bøndene vi må takke aller mest. De stilte opp med traktorene sine og gjorde det mulig å få til en spektakulær åpnings- og avslutningsscene. Over 60 traktorer som kjørte nedover jordet, det var en mektig opplevelse. Filmen ble akkurat så ekte som vi ønsket oss, sier Henrik Thoresen.

Om filmen

Henrik Thoresen og Trond Østby, markedssjef handel, er ansvarlige for filmen. Idé og konsept er utarbeidet av reklamebyrået Try ved Øystein Halvorsen og Karin Lund. Filmen er produsert av Fantefilm ved regissør Roar Uthaug.


Om Felleskjøpet

Felleskjøpet Agri er hovedleverandør av driftsmidler til norsk landbruk. I tillegg har selskapet en omfattende virksomhet innen butikk for bønder og forbrukere. Konsernet har 2300 ansatte, er eid av 44 000 bønder og har markedsledende produkter innen landbruk, næringsmidler som brød og bakevarer, i tillegg til virksomhet innen park, anlegg og kjæledyr.

Killde: Felleskjøpet

 

 

Støtter felling innenfor ulvesona

Rovviltnemndene i Hedmark, Oslo, Akershus og Østfold går inn for å ta ut tre revirer innenfor ulvesona under vinterens lisensjakt. – Nemndene tar ansvar og følger opp Stortingets politikk, sier Einar Frogner, rovviltansvarlig i styret i Norges Bondelag.

Kornet tørker bort på Romerike.

For seint for kornet

Årets kornavling kan bli om lag halvparten av det normale, mens mye av graset fortsatt kan berges.

Frokostseminar om Klimasmart Landbruk, 18. juni

Status og fremdrift for Klimasmart Landbruk

Klimasmart Landbruk er næringas viktigste fellessatsing for å redusere klimaavtrykket på norske gårdsbruk. Se opptak fra frokostseminar for å lære mer om prosjektet og videre arbeid fremover.

Nedbygging av matjord

Mindre matjord omdisponert i 2017

Ferske tall fra SSB viser at 4025 dekar dyrka mark matjord ble omdisponert til andre formål enn landbruk i 2017. Dette er en nedgang på nesten 2000 dekar fra i 2016.

Forholdstallet for kvote på kumelk økes fra 0,98 til 0,99

Etter ekstraordinære kvotedrøftinger for kumelk for 2018 mellom Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag og Landbruks-og matdepartementet, ble man enige om å øke forholdstallet for disponibel kvote fra 0,98 til 0,99. Tørke og usikkerhet om fôrsituasjonen spilte inn på beslutningen.

Styret i årsmøtesalen

Nullvisjon for dårleg dyrevelferd

Norges Bondelag godtar ikkje dårleg dyrevelferd og vil ha nullvisjon for dyrevelferdssaker. Det inneber at regelverket på dyrevelferd skal følgjast på alle norske husdyrbruk.

Årsmøte 2018

Se opptak fra Bondetinget 2018

Norges Bondelag sitt årsmøte gikk av stabelen 6. og 7. juni på Lillehammer. Her kan du se opptak fra innledninger og debattene.

Lars Petter Bartnes

Bartnes gjenvalgt som leder i Norges Bondelag

Norges Bondelag samlet til årsmøte på Lillehammer 6. og 7. juni har i dag gjenvalgt Lars Petter Bartnes (49) som leder. Bjørn Gimming er gjenvalgt som 1. nestleder og Frøydis Haugen er gjenvalgt som 2. nestleder for organisasjonen.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
14
August

Gården som læringsarena i skolen

Auditoriet, Arendal Bibliotek
Tirsdag
14
August

Den store landbruksduellen!

Lille andevinge, Arendal
Onsdag
15
August

Bondepub!

Barrique øl- og vinstue, Arendal

Våre samarbeidspartnere