Bønder aksjonerte over hele Nord-Trøndelag

Av Ove Magne Ribsskog,
  • Tips en venn om denne siden

Bønder over hele Nord-Trøndelag aksjonerte mandag etter bruddet i jordbruksforhandlingene.

En lang kortesje traktorer kjørte rundt Kolvereid sentrum.
- Folk er veldig godt fornøyd med at det ble brudd. Strikken var tøyd langt nok, særlig når det ble vist så liten vilje til å etterleve landbrukdsmeldinga, sier nestleder Gunnar Eirik Volden i Nærøy Bondelag.

På Kolvereid markerte bøndene sin misnøye med en traktorparade rundt sentrum, der 30 traktorer deltok. Deretter ble en brev overrakt kommunen.
"Skamtilbud" og "Hån mot bønder" var to av beskjedene til regjeringen fra Nærøy-bøndene.
Denne hengeren ble utplassert ved rundkjøringa på Gråmyra i Levanger.I Verdal møtte flere bønder på NAV for å melde seg arbeidsledige. Se video hos Verdalingen. Allerede søndag ble det hengt opp bannere og satt ut rundballer og hengere med et klart budskap.

I Stjørdal markerte bøndene sin misnøye med regjeringen på Torget, hvor traktorer med bannere ble stilt opp. Ved E14 ble det også hengt opp et banner med teksten: "Landbruksmelding verdi null".

- Jeg er godt fornøyd med markeringa vår. Folk mener det var rett å bryte. De ser ikke for seg at det var mulig å forhandle seg opp til et rett nivå sier leder Lars Fløan i Skatval Bondelag.

(Artikkelen blir oppdatert med bilder fra flere markering i Nord-Trøndelag utover dagen.)

Bøndene i Stjørdal aksjonerte på torget. (Foto: Arne Bjørn Fossen)

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere