Bondens butikk i Mathallen, foto: Kari Marte SjøvikDa Bondens butikk åpnet i Mathallen Vulkan i Oslo fredag, manglet det ikke på lovord fra de mange besøkende. - Dette er noe jeg har savnet i mathallen, sa Ove Buvarp som bor et steinkast fra Mathallen og handler der hver eneste dag.

Aktive produsenter

Bak butikken står aktive produsenter fra Bondens marked. Selskapet som er et andelslag ble stiftet 21 august.

Et spennende utvalg

I butikken er det et spennende utvalg av oster og andre meieriprodukter, egg, mel, bakervarer, grønt, geleer, honning, fruktdrikker og ferskt kjøtt og kjøttprodukter. - Vi vil imidlertid legge stor vekt på å følge sesongene, sier butikksjef Jan Ivar Nykvist.-  Derfor vil du ikke finne alle produkter til en hver tid. Varene i butikk vil variere fra uke til uke. Det er dette som vil gjøre Bondens butikk til en levende butikk. På våre facebooksider vil vi løpende informere om hva som er nytt, for eksempel om når bringebæra er modne, rotgrønnsakene oppe av jorda eller kjekjøttet er på veg til hovedstaden.

Ansikt til ansikt med produsenten

Bondens butikk er et supplement til Bondens marked. Det unike med Bondens marked er at du kan møte alle produsentene ansikt til ansikt hver gang. Men også i Bondens butikk vil du kunne møte produsentene. Med jevne mellomrom vil de være i butikken for å fortelle om produksjonen og egne produkter. Butikksjefen er utdannet kokk og har en særlig forkjærlighet for lokalmat. Fra ham vil du kunne få gode råd med hjem om hvordan du kan bruke råvarene hjemme på ditt eget kjøkken.

Disse produsentene leverer fast til Bondens butikk

Les: Norges Bondelag stiller seg bak Bondens butikk

Dette er Bondens marked:

Bondens marked i Norge ble etablert i 2003, etter inspirasjon fra tilsvarende konsepter i blant annet USA og Storbritannia. Bak Bondens marked i Norge står Norsk Landbrukssamvirke, Hanen (tidligere Norsk Bygdeturisme og Gardsmat), OIKOS, Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag.

Kontaktperson i Norges Bondelag: Kari Marte Sjøvik