Bøndene toger mot Statsministeren

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

"Opptog for økt norsk matproduksjon" har satt seg i bevegelse mot Statsministerens kontor. Over 2500 deltar.

Bakgården i Landbrukets Hus - og fortsatt strømmet folk til, foto: Per Ole Ranberg-Jeg tror regjeringa med Stoltenberg i spissen undervurderte vår evne til å mobilisere, sa generalsekretær Per Skorge til deltakerne i opptoget. - De visste nok at vi var godt organisert, men trodde nok knapt at det var mulig at mottrykket skulle bli så kraftig.

- Vi har startet på et maratonløp. Et politisk maratonløp. Vi har kommet godt i gang, men det er langt igjen for å nå målet om økt matproduksjon og tetting av inntektsgapet til andre grupper. Nå er det avgjørende at vi disponerer kreftene på en god måte. Opptoget i dag er avslutninga på første etappen i løpet, og jeg tror det blir etappeseier, sa Bondelagets generalsekretær Per Skorge.

Bakgården i Landbrukets Hus var mer enn full da bønder fra hele landet samlet seg FØR toget . Deltakerne fikk både mat og drikke, før Bondelagsleder Nils T. Bjørke satte toget i bevegelse. Først i retning av Stortinget, dernest med kurs for Statsministerens kontor. Om lag 40 traktorer dannet en svært synlig avslutning på det store bondetoget.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere