Nordmenn vil ha norsk mat. I dag delte bønder ut frokost som takk for støtten i hele landet.

En ny meningsmåling, gjort av Ipsos MMI for Norges Bondelag, viser at landbruket har stor støtte i folket. Av 1012 nordmenn svarer 87 prosent at de er for norsk landbruk av samme omfang som i dag.  I likhet med fjoråret kan bøndene derfor gledelig konstatere at 9 av 10 støtter det arbeidet de gjør. 26. april leveres kravet til årets jordbruksforhandlinger.  

- Vi gleder oss stort over å ha det norske folk i ryggen. Denne målingen viser at de som vil bygge ned landbruket er i et solid mindretall. Det bør være et kraftig signal til den sittende regjeringen i de kommende jordbruksforhandlingene, og til de borgerlige partiene foran høstens stortingsvalg, sier leder i Norges Bondelag Nils T. Bjørke.  

Dette er det folket mener er de viktigste grunnene til å støtte det norske landbruket:

Kjører traktorene inn i byen onsdag morgen

I morgentimene onsdag 10. april deler bønder over hele landet ut frokost til folket.

Bilder fra frokostutdelingen i Oslo

- Forbrukerne setter pris på trygg, norsk mat. Ved å dele ut frokost, ønsker vi å si takk til alle som støtter opp om norsk matproduksjon og samtidig gi folk en god start på dagen, sier Nils T. Bjørke.

- Vi tar med oss traktoren til byen denne morgenen. Mange husker bruddet i jordbruksforhandlingene i fjor, da traktorene var godt synlig i bybildet. Vi ønsker ikke en gjentakelse i år, men Bondelaget er ingen garantist for en jordbruksavtale, og mat på norske ressurser krever et konkurransedyktig inntektsnivå, varsler Bjørke.