Kornbonde Svein Stubberud, foto: Felleskjøpet.Svein Stubberud er blant annet leder av kornutvalget i Norges Bondelag, og oppfatter seg selv om siste generasjons bønder. - Jeg driver 20 gårder, men det er få som vet at mange som bor på gårder i dag, leier bort jorda og bruke ferie og fritid til at gården forøvrig skal se bra ut.

Programmet som sendes på NRK2 onsdag kveld og seinere på NRK1 er en norsk dokumentarserie som tar utgangspunkt i at mange bønder legger ned gårdsdrifta i det karrige, langstrakte fjellandet vårt. - Vil norsk landbruk klare seg i en moderne verden, er et av spørsmålene som blir stilt i programmet der du også møter økonomen Merete som tar over familiens eplegård og får flere overraskelser.

For Svein Stubberud ble inngangen til "Bondelandet" en telefon han tok til NRK i fjor på disse tider med beskjed om at "nå er det siste gang jeg tresker dette jordet". NRK kom, men Svein har fått tid til å treske det samme jordet i år også i påvente av den endelige avgjørelsen om hvor IKEA skal bygge i Vestby i Akershus.

-Selv har ikke Svein Stubberud sett programmet som sendes onsdag. - Men, sier han, - jeg har satt søkelys på jordvern og framtidig matproduksjon, og håper det også blir budskapet i det endelige programmet.

Bondelandet