Bondelagslederen gleder seg til årsmøte

Av Marthe Haugdal,
  • Tips en venn om denne siden

Bondelagsleder Nils T. Bjørke forventer en god debatt på hvordan landbruksnæringen skal arbeide videre for å sikre norsk matproduksjon.


Bondelagsleder Nils T. Bjørke på årsmøtet i 2011, arkivfoto: Per Ole Ranberg.

- På årsmøtet forventer jeg at vi får en god debatt om hvordan landbruksnæringen skal jobbe videre og utnytte den positive tilbakemeldingen vi har fått etter aksjonene, for å få et løft for landbruket framover, sier Bjørke.

Omtrent 270 personer deltar på årsmøtet i Bondelaget, som går av stabelen på Lillehammer onsdag og torsdag denne uken.

- Det blir ekstra moro med kåring av årets lokallag og utdeling av årets Askeladdpris. Jeg gleder meg til årsmøtet, og håper på en god debatt, slik at utsendingene reiser hjem topp motiverte for å arbeide videre for å sikre norsk matproduksjon framover, sier bondelagslederen.

Besøk av landbruks- og matminister Brekk

Den første dagen får Bondetinget også besøk og ord fra landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. Onsdag 13. juni rundes av med søkelys på hvilke rammevilkår verdens bønder trenger for å produsere nok mat. Presidenten i WFO )World farmers organisation), Robert Carlson kommer rett fra organisasjonens generalforsamling i Roma. Det samme gjør Bondelagets første nestleder, Berit Hundåla som er styremedlem i den nye, verdensomspennende organisasjonen for bønder.

Dag to er foruten de vanlige årsmøtesakene, viet til landbruk og politikk 2013. Temaet blir presentert av andre nestleder, Brita Skallerud og tidligere RV-politiker, nå daglig leder for Litteraturhuset, Aslak Sira Myhre.

Dag to inneholder også et innlegg ved kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete.

Alt om årsmøtet på bondelaget.no

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere