Bondelagsleder Nils T. Bjørke på årsmøtet i 2011, arkivfoto: Per Ole Ranberg.

- På årsmøtet forventer jeg at vi får en god debatt om hvordan landbruksnæringen skal jobbe videre og utnytte den positive tilbakemeldingen vi har fått etter aksjonene, for å få et løft for landbruket framover, sier Bjørke.

Omtrent 270 personer deltar på årsmøtet i Bondelaget, som går av stabelen på Lillehammer onsdag og torsdag denne uken.

- Det blir ekstra moro med kåring av årets lokallag og utdeling av årets Askeladdpris. Jeg gleder meg til årsmøtet, og håper på en god debatt, slik at utsendingene reiser hjem topp motiverte for å arbeide videre for å sikre norsk matproduksjon framover, sier bondelagslederen.

Besøk av landbruks- og matminister Brekk

Den første dagen får Bondetinget også besøk og ord fra landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. Onsdag 13. juni rundes av med søkelys på hvilke rammevilkår verdens bønder trenger for å produsere nok mat. Presidenten i WFO )World farmers organisation), Robert Carlson kommer rett fra organisasjonens generalforsamling i Roma. Det samme gjør Bondelagets første nestleder, Berit Hundåla som er styremedlem i den nye, verdensomspennende organisasjonen for bønder.

Dag to er foruten de vanlige årsmøtesakene, viet til landbruk og politikk 2013. Temaet blir presentert av andre nestleder, Brita Skallerud og tidligere RV-politiker, nå daglig leder for Litteraturhuset, Aslak Sira Myhre.

Dag to inneholder også et innlegg ved kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete.

Alt om årsmøtet på bondelaget.no