Bondelagskokk Bodil Fjellestad Eikrem, foto: Merete Støfring.Naturens verden starter sendingene kl. 0903, og i programmet denne gang vil Bodil Fjellestad Eikrem snakke om hvordan det er å være Bondelagskokk og veien videre.

Bodil Fjellestad Eikrem blei lansert som ny Bondelagskokk 2013-2014 under opninga av den norske standen på Grüne Woche (IGW) i Berlin. Ho er klar i sine meiningar om bruken av lokale råvarer:

- Eg hadde ikkje vore der eg er i dag utan et tett samarbeid med lokale bønder.

- Eg gler meg veldig til å samarbeide enda meir med bøndene og landbruket. Samarbeidet med bøndene er ein viktig del av kvardagen min, og utan deira positive innstilling hadde eg aldri kome så langt som eg har i dag, seier den glade stipendvinnaren.

Ho oppfordrar andre kokkar om å gjera som ho, samarbeide med det lokale landbruket.
- Det gjev den beste maten.

Bodil Fjellestad Eikrem er den niande i rekka av Bondelagskokkar.

Formålet med Bondelagets kokkestipend er å synliggjøre de unike råvarene norske bønder produserer. Stipendet og arbeidet rundt Bondelagskokken skal være med på skape bedre kontakt mellom bonde og kokk og stimulere til økt bruk av nye og tradisjonelle råvarer. Å forsterke og videreutvikle den norske matkulturen står sentralt.