Bondelagskokken gir ut kokebok

Av Marthe Haugdal,
  • Tips en venn om denne siden

Bondelagskokken Bodil Fjellestad Eikrem brenn for ureist mat, og meiner samarbeid med lokale mat- og drikkeprodusentar er nøkkelen til suksess.

Når ho no kjem med si eiga kokebok «Bodils spiskammers» på Selja Forlag, har ho funne inspirasjon og råvarer til oppskriftene i heimbygda Gloppen i Nordfjord. Mange av produsentane som leverer bær, frukt, kjøt og fisk til Bodils kjøkken vert presenterte i boka.

Gamle tradisjonar med moderne vri

 «Bodils spiskammers» byr på lekre rettar og menyar til kvardag og fest – med drikketips til kvar rett. Oppskriftene byggjer gjerne på gamle mattradisjonar, men har ein moderne vri.

Bodil har laga oppskrifter på forrettar, hovudrettar og dessertar som er enkle å følgje, og av råvarer alle finn på butikken.

Suksess som kjøkkensjef

Bodil Fjellestad Eikrem gjer suksess som kjøkkensjef ved Gloppen hotell, og vart kåra til bondelagskokk i 2013/2014. Ho har bakgrunn frå velrenommerte restaurantar som Lofoten fiskerestaurant i Oslo og Spisekroken i Bergen.

«Bodils spiskammers» byr og på «noko attåt». Medforfattar Ove Eide har i tillegg til å presentere leverandørane, sett på lokale mattradisjonar og historia til Gloppen hotell.

Les meir om bondelagskokken her.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere