Bondelagskokken byr på middag

Av Nina Glomsrud Saxrud,
  • Tips en venn om denne siden

Under årsmøtemiddagen er det duket for smaker fra både Østfold, Akershus og andre deler av landet. Kjærlighet til norsk mat - ja, i høyeste grad!

Det er bondelagskokken Kurt Øraas som lager årsmøtemiddagen. Liveche kyllingen fra Trøgstad møter Santa Kristina-skinka fra Hedmarken allerede i forretten. Videre vil en entrecote av kalv få følge fra jordskokker fra Gladheim. Middagen avsluttes med en dessert med inspirasjon fra både bestemors tid og en kulturplante mange har i hagen, nemlig rabarbra. Riktignok legges den på en nøttebunn, og det loves både jordbærsorbet og bringebærsorbet og sist, men ikke minst - pikekyss.

Vi er sikre på at Kurt Øraas har full kontroll på kjøkkenet, og at årsmøtedelegatene vil få en fantastisk middag med lokale smaker laget av stolte matprodusenter både i Østfold og landet forøvrig.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere