Bondelaget vil endre kvoteforskriften

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

Norges Bondelag går inn for å endre kvoteforskriften, slik kvotetak ikke begrenser produksjonsøkning.

Illustrasjonsfoto: Guro Bjørnstad.I et vedtak i styret i Norges Bondelag, tar Bondelaget signalene fra Tine om behovet for økt melkeproduksjon til etterretning. Vedtaket innebærer at Bondelaget går inn for å endre kvoteforskriften, slik at også de produsenter som begrenses av kvotetakene på henholdsvis 400.000/750.000 liter melk kan ta del i en midlertidig produksjonsøkning.

Nylig ba Tine om at disponibel kvote blir økt med ytterligere tre prosent. Bakgrunnen er at Tine trenger 30 millioner liter melk for å dekke opp økt etterspørsel etter fløte på tre millioner liter. Dette skal drøftes på et møte med Landbruks- og matdepartementet.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere