Bondelaget tilstede under Arendalsuka 2017

Av Elisabeth Sæther,
  • Tips en venn om denne siden

Arendalsuka

Debatt om matmakt og landbruksfrislepp, seminar om klimasmart landbruk og Bondepub er blant arrangementene Bondelaget inviterer til når Arendalsuka går av stabelen 14. – 19. august.

Arendalsuka er Norges største politiske verksted og Bondelaget er naturligvis representert i hovedprogrammet og med egne arrangementer gjennom uka.

Onsdag 16. august kl. 08.00 inviterer Bondelaget i samarbeidet med Utviklingsfondet til frokostseminaret «Landbruk i klimaendringenes tid». Seminaret setter søkelyset på hvordan vi kan ivareta verdens matsikkerhet i en tid hvor jordas evne til å produseres mat vil reduseres dramatisk. På programmet står blant annet forsker Bob Van Oort fra CICERO, klimarådgiver Ane Kismul fra Norges Bondelag og flere politikere. 

Onsdag 16. august kl. 10.00 braker det løs når Arendalsuka i samarbeid med Norges Bondelag og Norsk Landbrukssamvirke inviterer til debatt om landbruksfrislepp og matmakt. I panelet er blant annet landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp), Marit Arnstad (Sp), Terje Aasland (Ap), leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes og konsernsjef i Coop Norge, Geir Stokke. Debatten ledes av Irene Halvorsen, sjefsredaktør i Nationen. 

For å avrunde en hektisk onsdag avslutter vi dagen med lave skuldre og god stemning når Bondelaget og Felleskjøpet Agri inviterer til Bondepub på Barrique fra kl 19.30. Det blir minikonsert med Aasmund Nordstoga og Åsmund Reistad og selvfølgelig servering av god, norsk kvalitetsmat. Vi håper både tilreisende og kortreiste bondevenner tar turen innom! 

På torsdag inviterer prosjektet Klimasmart Landbruk til seminaret «Kan norsk landbruk bli en klimavinner?». Klimasmart Landbruk er et fellesprosjekt i landbruket eid av Norges Bondelag, TINE, Nortura, Felleskjøpet Agri og Norsk Landbruksrådgiving. På seminaret kommer blant annet Nils Vagstad, adm. direktør i NIBIO og fagsjef Harald Volden i TINE for å fortelle om hvilke klimagrep som kan gjøres i landbruket. I tillegg kommer Terje Aaland (Ap), Ingunn Foss (H) og Torgeir Knag Fylkesnes (SV) for å debattere om et mer klimasmart landbruk kan styrke norsk konkurransekraft. 

Alle arrangementene er gratis og krever ikke påmelding. Velkommen skal du være!

Staten vant ulverettsaken

WWF fikk ikke medhold i at lisensjakta på ulv i vinter var ulovlig. – Vi er først og fremst lettet på vegne av folk som lever i områder med ulv og beitenæringen, sier Einar Frogner, rovviltansvarlig i Norges Bondelag. Bondelaget var partshjelp for Staten.

ulv, rovdyr

Advarer mot nedleggelse av rovviltnemnder

Et regjeringsoppnevnt ekspertutvalg anbefaler at dagens rovviltnemnder legges ned og at fylkeskommunen får makta over investeringstilskudd i landbruket. Bondelaget advarer mot forslagene.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus
Mandag
04
Juni

AU-møte

Scandic Lillehammer Hotel

Våre samarbeidspartnere