Bondelaget samler takstfolk og firmaer

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

-Målet er å skape et miljø for samarbeid mellom takstfolkene og faglig oppdatering innenfor landbrukstakst.

Illustrasjonsfoto: Arild Kristiansen.Det sier advokat Alfred Schøyen i Bondelagets avdeling for regnskap og juridisk service. Bondelaget får i disse dager inn samarbeidsavtaler med takstfolk og firmaer i alle fylker, og målet er å samle ei passende stor gruppe som Bondelaget kan henvise medlemmene til.

-Takstmannsgruppa kan du sammenlikne med opplegget vi har for samarbeidsadvokater, sier Schøyen. Taktsmannsgruppa blir å finne på Bondelagets nettsider.

Gruppa som skriver under samarbeidsavtalen med Bondelaget forplikter seg til å sette av tid til et årlig todagers kurs i Bondelagsregi der det vil bli benyttet interne og eksterne forelesere for å bygge og og vedlikeholde kompetanse på taksering av landbrukseiendommer. Det første kurset skal avvikles på Hurdal hotell og kurssenter i dagene 20. og 21. september i år.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere