Arendalsuka er Norges største politiske verksted. Bondelaget er tilstede under uka og arrangerer flere debatter, seminarer og møteplasser for å sette mat og landbruk på dagsorden. Alle arrangementer under Arendalsuka er gratis å delta på og krever ikke påmelding.


"By og land - Mann mot mann" 14. august kl. 12.00-13.30: Arendalsuka, Norges Bondelag, KS og Eid kommune inviterer til debatt om levende bygder, sentralisering og distriktspolitikk. I panelet stiller blant annet kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H), ordfører i Eid Kommune Alfred Bjørlo (V), leder i Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum og bondelagsleder Lars Petter Bartnes. Les mer her.


"Aktivitet og arbeid, psykisk helse og rus - med gården som arena" 13. august kl. 09.00-11.30. Inn på tunet SA, Fylkesmannen i Agder og Norges Bondelag inviterer til frokostseminar om aktivitet og arbeid, psykisk helse og rus - med gården som arena. Les mer her.
 

"Førpremiere på dokumentarfilmen Uår" 14. august kl. 09.00-09.55. Utviklingsfondet, Norges Bondelag og Differ Media inviterer til førpremiere på filmen "Uår". I dokumentarfilmen Uår, hvor vi møter den tørkerammede melkebonden Einar Kiserud på Spydeberg. Etter en vanskelig sommer ønsker han å lære hvordan han kan tilpasse seg klimaendringene. Filmen følger ham på en øyeåpnende reise til Malawi, der bønder har levd med konsekvensene av klimaendringer i mer enn et tiår. Uår er en varm og personlig dokumentarfilm om vår samtid og framtid. Les mer her.


"Landbrukspodden LIVE" 14. august kl. 13.45-14.30: Bli med når Landbrukspodden spiller inn episode LIVE fra Arendalsuka. Les mer her.
 

"Biogass som klimaløsning – kan husdyrmøkka danke ut fossilt på tanken?" 14. august kl. 15.30-17.00: Hvordan kan biogass laget av norsk husdyrmøkk bli en viktig klimaløsning for Norge og hvor står vi i dag? Bondelaget, Avfall Norge, Norsk Gartnerforbund og Energigass Norge inviterer til seminar og diskusjon under Arendalsuka. Les mer her.
 

"Bondetreff på Arendalsuka" 14. august kl. 19.30- 22.00: Tradisjonen tro inviterer Bondelaget og Felleskjøpet til Bondetreff under Arendalsuka. Her blir det lave skuldre og god stemning. Lars Bremnes spiller opp til minikonsert og vi serverer selvsagt god, norsk kvalitetsmat. Les mer her.
 

"Genredigert mat - hvordan skal den reguleres?" 15. august kl. 09.00-11.00: En rask genteknologisk utvikling gjør at planter og dyr med stadig nye egenskaper blir utviklet i Norge og i utlandet. Griser som ikke blir syke av virussykdommer, planter som er motstandsdyktige mot soppinfeksjoner og mais som vokser bedre i et tørt klima er noen eksempler. Hvilke muligheter og utfordringer gir denne utviklingen for norsk matproduksjon og hvordan bør genredigert mat reguleres? Bioteknologirådet, Norges Bondelag og en rekke andre aktører innen mat og landbruk inviterer til seminar og debatt. Les mer her.