– Det er viktig for oss å være til stede på Agroteknikk fordi vi møter medlemmer og kan diskutere landbrukspolitikk med folk, sier organisasjonssjef i Norges Bondelag, Astrid Solberg.

På standen har vi blant annet advokat og tillitsvalgte til stede.

– Det er særlig nyttig at tillitsvalgte får møte medlemmer, sier Solberg.

67 nye medlemmer første dag

I tillegg er verving en viktig del av jobben på stand.

– Vi jobber jo selvfølgelig med å verve nye medlemmer. Da er det spesielt viktig for oss å verve ungdom som går på landbruksutdanning og nye som skal inn i landbruket. Den første dagen vervet vi 67 nye medlemmer, noe vi er veldig fornøyde med, sier Solberg.

På standen har Bondelaget også en egen bonde-butikk.

– Vi selger mange hettegensere og t-skjorter med skriften «bonde». Det er gøy å se at så mange vil ha disse klærne, og det er viktig for å profilere oss, forteller Solberg.

Enormt trykk

Norges Bondelag står i hall C, ikke langt unna scenen. Der står vi sammen med våre samarbeidspartnere Gjensidige og Landkreditt.

– Det har vært et enormt trykk på vår stand. Spesielt fra naturbruksskoleelever, noe vi synes er svært hyggelig. Vi står på stand både fredag, lørdag og søndag, så det er bare å komme innom for å slå av en prat, oppfordrer Solberg.

Hils på fire nye medlemmer:

Marte Vik Århus (17)

– Jeg ser for meg en framtid i landbruket. Da synes jeg det er fint å støtte opp om noen som prøver å gjøre noe bra for norsk landbruk. Dessuten synes jeg prisen på diesel og bensin stiger for mye.

 

 

Emil Andreas Lien (17)

– Jeg har meldt meg inn i Norges Bondelag fordi jeg synes det er fint med gårder rundt omkring. Det er også veldig viktig med norsk mat. Jeg skal drive gård i framtiden, og synes det er viktig med jordbruk.

 

 

Sandra Gimmestad Støyva (17)

– Det er mange grunner til at jeg nå meldte meg inn i Norges Bondelag. Blant annet billigere bilforsikring. Jeg synes forsikringen er god. Dessuten er det godt å ha Bondelaget som en trygghet om det skulle være noe.

 

 

Maria Eriksdatter Langli (37)

– Jeg har meldt meg inn som bruksmedlem fordi det er noe jeg har vurdert over lengre tid. Nå skal vi ta i bruk vår andre gård også, så da virker det helt naturlig å melde seg inn. Jeg håper medlemsskapet vil gi meg inspirasjon. Det gir også gode medlemsfordeler, så dette skal jeg sette meg mer inn i.