Bondelaget held fram forhandlingane

Av Inger Johanne Sæterbakk,
  • Tips en venn om denne siden

Norsk Bonde- og Småbrukarlag har valt å bryte årets jordbruksforhandlingar.

Leiar i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Merete Furuberg og leiar i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes. No har Furuberg og Norsk Bonde- og Småbrukarlag brote forhandlingane.

Norsk Bonde- og Småbrukarlag varsla laurdag kveld at dei bryt årets jordbruksforhandlingar. Norges Bondelag held fram forhandlingane med staten om ein jordbruksavtale. Jordbruksforhandlingane er no eitt døgn på overtid, og det er ikkje venta ei avklaring før søndag.

Det har gått åtte dagar sidan bondeorganisasjonane varsla staten om at dei ville gå i forhandlingar om årets jordbruksavtale.

- Vi går inn i dette med klare forventningar om at regjeringa viser betydeleg forhandlingsvilje. Forhandlingsvilje er heilt avgjerande for å møte jordbrukets krav, og for å komme fram til ein jordbruksavtale, sa Lars Petter Bartnes då.

Helga og måndag vart brukt til prosedyregjennomgang. Årets jordbruksforhandlingar skulle bli avslutta i går, fredag 13. mai, men forhandlingane pågår framleis, eitt døgn på overtid.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere