Bondeaksjoner - helt til Sveits

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

"Opptog for økt norsk matproduksjon" har satt spor. Schweitzer Bauer omtaler aksjonen i sin siste utgave.

Brita Skallerud, Nils T. Bjørke og Berit Hundåla - også i Schweizer Bauer, foto: Per Ole RanbergDen sveitsiske bondeavisa har fått med seg at norske bønder er opprørt over tilbudet Staten la fram i årets jordbruksforhandlinger, og omtaler i klare ordelag forskjellen i hva bøndene ble tilbudt (13.000 kroner) og hva som blir andre grupper til del (17.400) i årets oppgjør. Samtidig blir den betydelige forskjellen i inntektsnivå understreket i artikkelen som siterer generalsekretær Per Skorge:

"Ich glaube, dass die Riegerung mit Stoltenberg an der Spitze undere Fähigkeit zu mobilisieren, underschätz hat", sa Skorge -på norsk- og understreket at Bondetoget i Oslo også markerte starten på et politisk maratonløp.

Artikkelen i Schweitzer Bauer er skrevet av journalist Elsbeth Schär som mange norske bønder lærte å kjenne under "Framtidsmarsjen - Bønder setter spor" - da norske bønder gikk fra Stjørdal til Geneve i Sveits.

Bondelagets temasider jordbruksavtalen

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere