Bonde- og Småbrukarlaget i 100

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

I dag markerer Norsk Bonde- og Småbrukarlag at det er 100 år siden organisasjonen ble stiftet på Eidsvoll.

21.juni 1913 ble Norsk Småbrukerforbund stiftet på Eidsvold Folkehøgskule. 100 år senere, på stiftelsesdagen, møtes representanter fra alle fylkeslagene i Norsk Bonde- og Småbrukarlag for å markere 100års-jubileet på Eidsvoll rikspolitiske senter. Andre nestleder, Brita Skallerud, er Norges Bondelags representant på arrangementet.

Leder i Norges Bondelag, Nils T. Bjørke er glad for samarbeidet som har vært mellom organisasjonene, og slår samtidig fast: -Nå må vi stå sammen forå sette landbruket på dagsordenen!

Hovedmarkeringen med jubileumsfest og landsmøte finner sted på Radisson Blu Hotel, Lillehammer, 23. - 25.august. 100 års jubileet er bygg opp rundt fire grunnsteiener: Ungdom og rekruttering, samvirke, lokalmat og kvinner i landbruket.

Ku på beite på Kjerringøy. Foto: VisualDays

Flere inn på eiersiden i Klimasmart Landbruk

Siden nyåret har åtte landbruksbedrifter- og organisasjoner gått inn som medeiere i prosjektet Klimasmart Landbruk. – Interessen og responsen har vært over all forventning, dette lover godt for næringas videre klimaarbeid, sier prosjektleder leder Tony Barman.

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere