Bli med på #felfienor

Av Marthe Haugdal,
  • Tips en venn om denne siden

Nå har også norske bønder blitt med på felfie-trenden.


Norske bønder viser hvem som produserer maten med #felfienor.

”Farmers selfie” startet som en trend i USA og Storbritannia, der bønder tok landbruksbilder av seg selv og la ut på sosiale medier. Bakgrunnen for ”Felfie” er ”Selfie”, som betyr et bilde som en tar av seg selv og poster på sosiale medier.

Norges Bondelag har fornorsket uttrykket ”Felfie” til ”Felfienor”, og mange norske bønder har kastet seg på.

- Jeg synes det er helt fantastisk at så mange har kastet seg på så kort tid. Det tok virkelig av på bare noen timer, sier ass.kommunikasjonssjef, Ragna Kronstad, som er ansvarlig for sosiale medier i Bondelaget.

Viser hvem som lager maten

Hun oppfordrer alle til å ta en #felfienor og laste opp på den sosiale bildetjenesten Instagram.

Også de som ikke er brukere av det sosiale bildenettstedet kan klikke linken bare for å se på alle de flotte bøndene som er stolte av yrket sitt.

- Dette ble spontant en fin omdømme-kampanje for norsk mat og landbruk!, sier Ragna Kronstad. Hun vil se bønder i alle aldre og fra alle produksjoner.

- Vi vil vise hvem som lager maten i Norge. Merk bildet med #felfienor! Og fortell litt om både sted og produksjon!


Her har Kronstad selv tatt en felfienor. Bak henne står ei ku som dessverre denne dagen må vente på inseminør fremfor å være med de andre ut på beite.

Om du ikke er på Instagram eller Twitter, men likevel vil være med, send inn din felfienor til infopost@bondelaget.no. Vi poster noen favoritter. Vær kreativ!

Se de stolte bøndene her

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere