Det langstrakte landet vårt står foran en ny beitesesong hvor over 2 millioner sau og lam skal på beite. Noen steder er de allerede ute, andre steder er det lamming. Og etter alle de fine tilbakemeldingene fra tidligere bonde-TV-sendinger med fjørfe, gris og storfe, ser vi nå fram til en åpen og ærlig fremstilling av norsk saue- og lammehold, filmet og delt av bøndene selv.

19. mai er dagen da alle som driver med sau og lam deler sine historier i sine egne sosiale kanaler.

Bli med du også!

Du er herved invitert til å fortelle dine historier! Stemningsrapport fra beite eller fjøset – ja takk! Vis oss dyra dine og hva dere driver med! Hva liker du best med våre krøllete firbeinte venner? Hva spiser de? Strikker du noe fint av ulla deres? Hvordan sørger du for at de har det bra? Fortell om gjeting, tilsyn - alt er av interesse. Husk #bondeTV slik at andre enkelt kan finne deg!

- Vi ønsker at flere skal få kunnskap om hvordan dyra har det og se hvordan maten vi spiser blir produsert. Denne utgaven av Bonde-TV er en fin mulighet til å få et ærlig innblikk i beite og lamming.

Leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes

Beitet er viktig ikke bare på grunn av mat, men også i forhold til kulturlandskap og gjengroing, og dessuten et klimatiltak som binder karbon i jorda. Brenner du for dette? Da er tirsdag 19. mai dagen for å dele det med omverden.

Er du ikke sauebonde, kan du likevel engasjere deg gjennom å følge livesendingene på bondelagets Facebook- og Instagram-kanaler og framsnakke norske sauebønder. Det fortjener de!

Vi har invitert Norsk Sau og Geit med, og er glad for å ha dem med på laget.

 

Slik kan du vise frem gården din på Facebook:

  1. Send direkte på Facebook fra din egen profil, sett personverninnstillingene på innlegget til "offentlig". Logg inn og trykk på "send direkte" i postefeltet. Se vedlagte skjermbilde for beskrivelse. Når du har valgt direktesending, skriv inn tittel «BondeTV» og fyll inn i feltet «si noe om den direktesendte videoen din». Husk å bruke #bondeTV. Dobbeltsjekk at innstillingene står på offentlig, så flest mulig får se ditt bidrag. Klikk på send direkte og kjør i gang. PS! Det kan være lurt å ha en god plan på hvordan du vil gjøre det før du går i gang.
  2. Du kan også poste videoer eller bilder fra gården din du allerede har tatt. Del det på din egen Facebookside, merk med #bondeTV og sett personverninnstillingene til offentlig. Merk alle videoer, bilder og direktesendinger med #bondeTV. Da er det lettere for oss og andre å søke opp innlegg. Vi har tidligere hatt BondeTV fra grishus, fjørfehus og storfefjøs. Her kan du se hvordan noen gjorde det https://www.facebook.com/bondelaget/videos/472032373387215/ 

Slik kan du viser fram gården din på Instagram:

  1. Klikk på «Din historie» øverst i venstre hjørne. Del film, legg til bilder eller tekst.
  2. En historie blir ofte best når du først sier noe om hva du skal vise, og deretter deler en blanding av foto og film gjennom dagen fordelt på flere klipp.
  3. For å legge til flere klipp gjennom dagen eller se historien din så langt, klikker du øverst i venstre hjørne igjen og holder knappen inne. Avslutt med å takke for deg.
  4. Husk å sette profilen til offentlig (du kan endre tilbake etterpå). Bruk #bondeTV også her. Tilsvarende fremgangsmåte kan også brukes på historie på Facebook.

Vi sees tirsdag 19.mai!