Bli med på Åpen Gård på Facebook!

Av Elisabeth Sæther,
  • Tips en venn om denne siden

Åpen Gård på Facebook

Fredag 20. april gjentar vi suksessen fra i fjor, og arrangerer Norges største Åpen Gård på Facebook. Arrangementet gir oss mulighet til å vise norsk landbruk fram på sitt beste i forkant av årets jordbruksoppgjør. Skal vi lykkes trenger vi din hjelp!

Bli med den 20. april og send direkte eller legg ut bilder og video fra egen gårdshverdag på din egen Facebook-profil merket med hashtag #suntbondevett. Gi folk anledning til å oppleve fjøsstell til frokosten, lamming i lunsjen eller melking til middagen! Vis fram våronna, jordene som fortsatt ligger under snø, de gode øyeblikkene og de mer uventa tingene som skjer den dagen vi arrangerer Åpen Gård.

For å kunne vise fram hverdagen på gården, mangfoldet i norsk landbruk og hvor mye arbeid som ligger bak maten folk kjøper i butikken, trenger vi bidrag fra hele landet. Vi oppfordrer bønder over hele landet til å delta!
 

Slik kan du vise fram gården din på Norges største Åpen Gård:

1. Du kan sende direkte fra gården din. Da går du inn på Facebook via telefonen din og trykker på videosymbolet i postefeltet. Om du ønsker at flere enn vennene dine skal se sendinga di, setter du personverninnstillinga som Offentlig. Etter at direktesendinga er over, kan du dele videoen på din egen profil og i denne eventen på Facebook.


2. Du kan poste videoer eller bilder fra gården din. Del det gjerne også med Norges Bondelag i denne eventen på Facebook
 

3. Merk alle videoer, bilder og direktesendinger med #suntbondevett
Da er det lettere for de som har lyst til å få en smakebit av Åpen Gård å søke opp innlegg. 

Du kan også bruke emneknaggen #suntbondevett på Instagram – eller sende oss filmer og bilder i innboksen her på Facebook. 

NB: Dette er en virtuell Åpen Gård kun på Facebook. Tradisjonell Åpen Gård med gårdsbesøk arrangeres igjen på gårder i hele Norge 26. august. Les mer om hvordan du melder på ditt lokallag på Åpen Gård 2018.

mTr

Serverte frokost til stortingspolitikerne

Politikere fra de fleste norske partiene møtte opp på Bondelagets årlige frokost foran Stortinget. Kvalitet, verdiskaping og forutsigbarhet i landbrukspolitikken var noen av stikkordene fra de som holdt appeller.

ost

EU vil innføre lov om god handelsskikk

EU-kommisjonen la denne uka fram forslag om en lov om god handelsskikk som skal gi mer rettferdig konkurranse i dagligvaresektoren og styrke bondens inntektsgrunnlag. – Stortinget bør la seg inspirere, mener Bondelaget.

Lars Petter Bartnes og Leif Forsell

Forventer kraftig inntektsnedgang for bonden

Den norske bonden kan forvente en inntektsnedgang på 14 500 kroner fra 2016 til 2018. Det viser ferske tall fra Budsjettnemda for jordbruket. – Alvorlig for framtida til norsk matproduksjon og et krevende utgangspunkt for årets jordbruksforhandlinger, mener Bondelaget.

Sau på beite

Åpner for etterregistrering

Landbruksdirektoratet åpner for at foretak som ikke har ført opp dyr på beite/utmarksbeite i søknad om produksjonstilskudd for 2017 nå kan etterregistrere disse opplysningene innen 25.4.2018 og få utbetalt tilskudd.

Marte Bogstad fikk god hjelp til fjøsstellet. Foto: NBU.

Ungdomspolitikere på fjøsbesøk

​​​​​​​Nærmere tjue topptillitsvalgte fra ungdomspartiene fikk en smakebit på unge bønders hverdag da de hjalp til med fjøsstellet på Smedstad gård.

Gjerpen og Solum Bondelag

Kjempar om å bli Årets lokallag

Dei 18 lokallaga som kjempar om den gjeve tittelen Årets lokallag i Norges Bondelag, er no klare. Her kan du sjå kven dei nominerte er.

Fjorårets vinnere.

Kjenner du en Askeladd?

Vi leter etter en kreativ bygdegründer til årets Askeladdpris. Prisen som går til unge etablerere på bygda er i år økt til hele 50 000 kroner.

Frøydis Haugen i Malawi

Varmt møte mellom malawiske og norske bønder

Landbruket i Malawi liknar ikkje mykje på vårt landbruk. Men ein ting har bøndene i dei to landa til felles: Bekymringa for vêret. For bonden frå Bergen vart det uvant å gå rundt og håpe på regn, då ho nyleg besøkte Malawi.

Ku på beite på Kjerringøy. Foto: VisualDays

Flere inn på eiersiden i Klimasmart Landbruk

Siden nyåret har åtte landbruksbedrifter- og organisasjoner gått inn som medeiere i prosjektet Klimasmart Landbruk. – Interessen og responsen har vært over all forventning, dette lover godt for næringas videre klimaarbeid, sier prosjektleder leder Tony Barman.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
20
April

Åpen Gård på Facebook

Hele Norge - via Facebook
Torsdag
26
April

Jordbruksoppgjeret 2018: Overlevering av jordbrukets krav

Landbruks- og matdepartementet
Fredag
04
Mai

Jordbruksoppgjeret 2018: Overlevering av statens tilbod

Landbruks- og matdepartementet

Våre samarbeidspartnere