Bli med på Åpen Gård på Facebook!

Av Elisabeth Sæther,
  • Tips en venn om denne siden

Åpen Gård på Facebook

Fredag 20. april gjentar vi suksessen fra i fjor, og arrangerer Norges største Åpen Gård på Facebook. Arrangementet gir oss mulighet til å vise norsk landbruk fram på sitt beste i forkant av årets jordbruksoppgjør. Skal vi lykkes trenger vi din hjelp!

Bli med den 20. april og send direkte eller legg ut bilder og video fra egen gårdshverdag på din egen Facebook-profil merket med hashtag #suntbondevett. Gi folk anledning til å oppleve fjøsstell til frokosten, lamming i lunsjen eller melking til middagen! Vis fram våronna, jordene som fortsatt ligger under snø, de gode øyeblikkene og de mer uventa tingene som skjer den dagen vi arrangerer Åpen Gård.

For å kunne vise fram hverdagen på gården, mangfoldet i norsk landbruk og hvor mye arbeid som ligger bak maten folk kjøper i butikken, trenger vi bidrag fra hele landet. Vi oppfordrer bønder over hele landet til å delta!
 

Slik kan du vise fram gården din på Norges største Åpen Gård:

1. Du kan sende direkte fra gården din. Da går du inn på Facebook via telefonen din og trykker på videosymbolet i postefeltet. Om du ønsker at flere enn vennene dine skal se sendinga di, setter du personverninnstillinga som Offentlig. Etter at direktesendinga er over, kan du dele videoen på din egen profil og i denne eventen på Facebook.


2. Du kan poste videoer eller bilder fra gården din. Del det gjerne også med Norges Bondelag i denne eventen på Facebook
 

3. Merk alle videoer, bilder og direktesendinger med #suntbondevett
Da er det lettere for de som har lyst til å få en smakebit av Åpen Gård å søke opp innlegg. 

Du kan også bruke emneknaggen #suntbondevett på Instagram – eller sende oss filmer og bilder i innboksen her på Facebook. 

NB: Dette er en virtuell Åpen Gård kun på Facebook. Tradisjonell Åpen Gård med gårdsbesøk arrangeres igjen på gårder i hele Norge 26. august. Les mer om hvordan du melder på ditt lokallag på Åpen Gård 2018.

Ole Laurits Lønnum, konsernsjef i Landkreditt

Vil hjelpe tørkerammede bønder

Landkreditt Bank har flere råd til de som frykter de vil slite med framover på grunn av tørken. – Vi vil strekke oss langt for å hjelpe tørkerammede bønder, sier konsernsjef i Landkreditt, Ole Laurits Lønnum.

Lars Petter Bartnes

Jordbruket ber regjeringen om krisepakke

Tørken over store deler av Norge får store konsekvenser for norsk matproduksjon. Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag ber regjeringen om en foreløpig krisepakke for å berge mest mulig av norsk matforsyning.

Halmballer blir verdifullt fôr i år.

Formidling av halm og grovfôr

Felleskjøpet og TINE etablerer nå et felles fagteam for å håndtere henvendelsene i de ulike tjenestene for formidling av grovfôr. Her er en oversikt over hvem som formidler kjøp og salg av grovfôr og halm.

Illustrasjonsbilde gård

Generasjonsskifte på gården

Om sommeren, når yngre generasjoner er hjemme på ferie, blir ofte generasjonsskiftet på gården et diskusjonstema. Vi har samlet nyttig informasjon om odel og overtakelse.

Halmberging. Foto: Åsmund Langeland

Åtte tips om halmpressing

Treskinga er så vidt i gang, og kornbønder oppfordres til å ikke kutte halmen, slik at den kan brukes til fôr. Her er tips som får halmen fra jordet til fôrbrettet.

Landbrukspodden

Har du sjekka ut Landbrukspodden?

Har du lyst på litt landbrukspåfyll mens du ligger på stranda eller sitter på traktoren i sommer? Landbrukspodden er en podcast for deg som er interessert i landbruk, politikk og samfunn, produsert av Norsk Landbrukssamvirke og Norges Bondelag.

Illustrasjonsbilde landskap

Trenger du noen å snakke med?

Tørken og fôrkrisa gir hodebry og bekymringer for mange bønder. Norsk Landbruksrådgivning har rådgivere du kan ta kontakt med dersom bekymringene blir store og du trenger noen å snakke med.

Bartnes og Furuberg

Samordner arbeidet med tørke og fôrkrise

Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har i dag blitt enige om å lage en felles kriseorganisering av arbeidet med tørke og fôrmangel, for å få en enda bedre kontakt med medlemmer og myndigheter.

Rundballing på Mustadseter

Viktig informasjon ved import av fôr

Fredag 13. juli åpnes det for tollfri import av høy og halm. Men import av fôr er ikke risikofritt, og og Mattilsynet er bekymra for smitte som kan følge med innførsel av grovfôr.

oppmøte kalnes

Møttes for å diskutere fôrsituasjonen

Flere hundre bønder var til stede på de første informasjonsmøtene Bondelaget og samvirkeorganisasjonene arrangererte i går. Det er planlagt flere møter utover uka.

Tørr åker

Beholder korntilskudd

Nå er høyeste prioritet for bønder i tørkeutsatte områder å sikre nok fôr til dyra. Da kan det komme godt med at LMD klargjør at korn som ikke treskes, men slås til grønnfôr vil beholde arealtilskudd som for korn.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
14
August

Gården som læringsarena i skolen

Auditoriet, Arendal Bibliotek
Tirsdag
14
August

Den store landbruksduellen!

Lille andevinge, Arendal
Onsdag
15
August

Bondepub!

Barrique øl- og vinstue, Arendal

Våre samarbeidspartnere