Bli med på Åpen Gård på Facebook!

Av Elisabeth Sæther,
  • Tips en venn om denne siden

Åpen Gård på Facebook

Fredag 20. april gjentar vi suksessen fra i fjor, og arrangerer Norges største Åpen Gård på Facebook. Arrangementet gir oss mulighet til å vise norsk landbruk fram på sitt beste i forkant av årets jordbruksoppgjør. Skal vi lykkes trenger vi din hjelp!

Bli med den 20. april og send direkte eller legg ut bilder og video fra egen gårdshverdag på din egen Facebook-profil merket med hashtag #suntbondevett. Gi folk anledning til å oppleve fjøsstell til frokosten, lamming i lunsjen eller melking til middagen! Vis fram våronna, jordene som fortsatt ligger under snø, de gode øyeblikkene og de mer uventa tingene som skjer den dagen vi arrangerer Åpen Gård.

For å kunne vise fram hverdagen på gården, mangfoldet i norsk landbruk og hvor mye arbeid som ligger bak maten folk kjøper i butikken, trenger vi bidrag fra hele landet. Vi oppfordrer bønder over hele landet til å delta!
 

Slik kan du vise fram gården din på Norges største Åpen Gård:

1. Du kan sende direkte fra gården din. Da går du inn på Facebook via telefonen din og trykker på videosymbolet i postefeltet. Om du ønsker at flere enn vennene dine skal se sendinga di, setter du personverninnstillinga som Offentlig. Etter at direktesendinga er over, kan du dele videoen på din egen profil og i denne eventen på Facebook.


2. Du kan poste videoer eller bilder fra gården din. Del det gjerne også med Norges Bondelag i denne eventen på Facebook
 

3. Merk alle videoer, bilder og direktesendinger med #suntbondevett
Da er det lettere for de som har lyst til å få en smakebit av Åpen Gård å søke opp innlegg. 

Du kan også bruke emneknaggen #suntbondevett på Instagram – eller sende oss filmer og bilder i innboksen her på Facebook. 

NB: Dette er en virtuell Åpen Gård kun på Facebook. Tradisjonell Åpen Gård med gårdsbesøk arrangeres igjen på gårder i hele Norge 26. august. Les mer om hvordan du melder på ditt lokallag på Åpen Gård 2018.

Landbrukets klimaplan vedtatt i dag

-Dette er en viktig milepæl for norske bønder, sa Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag, da Landbrukets klimaplan ble vedtatt i dag.

Lars Petter Bartnes på representantskapsmøte

Ønsker forenklede forhandlinger

Etter dagens møte i representantskapet i Norges Bondelag, er målet å gjennomføre jordbruksforhandlinger i vår for å få på plass rammene for matproduksjonen framover.

I dag blir landbrukets klimaplan overlevert

Landbrukets klimaplan er oppe til vedtak i et samlet landbruk i dag, og deretter overrakt i et videomøte mellom statsrådene Bollestad og Rotevatn i regjeringskvartalet, og bondelagsleder Lars Petter Bartnes fra Trøndelag.

Kan levere mer melk

Melkekvotene for kumelk øker med fem prosentpoeng for å demme opp for usikkerhet i markedet.

Årsmøtet i Norges Bondelag er utsatt

Styret har vedtatt å utsette representantskapsmøtet og årsmøtet 9.-11. juni. Så snart situasjonen tilsier det, vil det bli vurdert en nytt tidspunkt for gjennomføring av årsmøtet i 2020.

Ny ordning kan gi mer arbeidskraft i landbruket

Regjeringa innfører en ordning som gjør det mer gunstig for permitterte å ta seg jobb i landbruket. – Løsningen kan bidra til at flere ønsker å ta seg arbeid i landbruket, sier Bartnes.

Bondelaget vil bidra til trygg forsyning av mat

- Stortinget har slått fast hvor viktig matforsyningen er for samfunnet. Vi vil samarbeide for å sikre trygg forsyning av mat i den usikre situasjonen vi er i, sier bondelagsleder Bartnes.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
22
april

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere