Bli med i bingen

Av Guro Bjørnstad,
  • Tips en venn om denne siden

På mandag blir det griser i alle kanaler, når Bondelaget arrangerer bonde-TV og sender direkte fra grisehus.

Førstkommende mandag 30. september gir vi en mulighet til å bli bedre kjent med livet på gård med gris, når vi utfordrer landets svinebønder til å dele glimt fra hverdagen i grisehuset i sosiale medier.

- Mange er opptatt av hvordan dyra har det og hvordan hverdagen på en gård arter seg. Jeg håper så mange svinebønder som mulig blir med, slik at flere kan bli kjent med norsk landbruk, sier bondelagsleder Lars Petter Bartnes.

Bli med i bingen er et samarbeid mellom Norsvin og Bondelaget.

#bondeTV

På bondelagets facebookside og Instagramkonto kan du gjennom dagen bli kjent med griser og hverdag hos svinebønder fra Bø, Jæren, Molde og Fauske. Søk på #bondeTV, så vil du se bidrag fra mange flere steder.

Vil du dele fra hverdagen i grisehuset?

Alt du trenger å gjøre er å publisere en livesending, et bilde eller en video på Facebook eller Instagram den 30. september, og merke med #bondeTV. Nærmere beskrivelse og mer informasjon finner du på facebookarrangementet Bli med i bingen.

Landbrukets klimaplan vedtatt i dag

-Dette er en viktig milepæl for norske bønder, sa Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag, da Landbrukets klimaplan ble vedtatt i dag.

Lars Petter Bartnes på representantskapsmøte

Ønsker forenklede forhandlinger

Etter dagens møte i representantskapet i Norges Bondelag, er målet å gjennomføre jordbruksforhandlinger i vår for å få på plass rammene for matproduksjonen framover.

I dag blir landbrukets klimaplan overlevert

Landbrukets klimaplan er oppe til vedtak i et samlet landbruk i dag, og deretter overrakt i et videomøte mellom statsrådene Bollestad og Rotevatn i regjeringskvartalet, og bondelagsleder Lars Petter Bartnes fra Trøndelag.

Kan levere mer melk

Melkekvotene for kumelk øker med fem prosentpoeng for å demme opp for usikkerhet i markedet.

Årsmøtet i Norges Bondelag er utsatt

Styret har vedtatt å utsette representantskapsmøtet og årsmøtet 9.-11. juni. Så snart situasjonen tilsier det, vil det bli vurdert en nytt tidspunkt for gjennomføring av årsmøtet i 2020.

Ny ordning kan gi mer arbeidskraft i landbruket

Regjeringa innfører en ordning som gjør det mer gunstig for permitterte å ta seg jobb i landbruket. – Løsningen kan bidra til at flere ønsker å ta seg arbeid i landbruket, sier Bartnes.

Bondelaget vil bidra til trygg forsyning av mat

- Stortinget har slått fast hvor viktig matforsyningen er for samfunnet. Vi vil samarbeide for å sikre trygg forsyning av mat i den usikre situasjonen vi er i, sier bondelagsleder Bartnes.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
22
april

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere