Bli en bondevenn!

Av Guro Bjørnstad,
  • Tips en venn om denne siden

Norsk mat er verdt å ta vare på. Nå gir vi folk en anledning til å støtte sin favorittbonde på bondevenn.no

 

 ”Bonden er viktig. Uten bonden ingen mat.” Det skriver Marianne på bondevenn.no

”Jeg heier på bøndene fordi norsk mat er trygg, sunn og naturlig”, slår Mathallen Oslo fast i sin plakat. 

Bondelaget lanserer nå nettsiden bondevenn.no. De som er glade i norsk mat og levende bygder kan her fortelle hvorfor.

- Målet med nettsiden og kampanjen er å vise verdien av landbruket og trygg, naturlig mat fra hele landet. Befolkningen øker, og landets bønder vil produsere mer mat, sier leder i Norges Bondelag Nils T. Bjørke.

Norsk matproduksjon har mange støttespillere, og det er mange som ser at norsk matproduksjon er et verdivalg.

- Vi vil bruke ressursene som er spredt over hele landet. Landbruket gir oss det Norge vi kjenner – med beitende dyr som hindrer landet fra å gro igjen og skaper levende bygder, sier Bjørke.

Alle som vil, kan kalle seg en bondevenn på nettsiden, men lokale bondelag over hele landet utnevner også sine egne bondevenner. Dette er eksempelvis personer som bidrar til å løfte frem matproduksjon og landbrukets betydning for det norske samfunnet. Disse delene av kampanjen bindes sammen på nettsiden bondevenn.no med bilder av mange lokale utnevnte bondevenner.

 

 

 

 

Ku på beite på Kjerringøy. Foto: VisualDays

Flere inn på eiersiden i Klimasmart Landbruk

Siden nyåret har åtte landbruksbedrifter- og organisasjoner gått inn som medeiere i prosjektet Klimasmart Landbruk. – Interessen og responsen har vært over all forventning, dette lover godt for næringas videre klimaarbeid, sier prosjektleder leder Tony Barman.

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere