Bergensbøndene tar maten tilbake

Av Maria Makloufi Skjold,
  • Tips en venn om denne siden

Bøndene dro på handletur til Lagunen i dag morges, med traktorer og bannere og en varebil til å frakte brødet hjem.

Det var god stemning i Bergen Bondelag da de gjorde sitt beste for å tømme Safari på Lagunen for brød. Bøndene toget inn og fylte opp handlevognene sine. Pølsebrødene gikk først, og deretter vanlig brød. Oppkjøpet ble dekket av både Bergensavisen og Bergens Tidende.

Les artikkelen i Bergensavisen.

På spørsmål om hva de skulle gjøre med alt brødet, svarte Lilletvedt med glimt i øyet at det fikk gå til trengende bønder.

Slagordet "Tilbudt smuler - stopper brødet" var klart synlig på en traktorhenger full av brød, og bøndene delte også ut løpesedler med forklaring på hvorfor det ble tomt for brød. Last ned løpeseddelen her.

 Solveig Lilletvedt fra Bergen Bondelag hamstrer brød på Safari.

Bergen Bondelag fyller opp handlevognene.

Første lass!

 

 

Tomt for brød på Safari. Foto: Kristine Samdal

Ku på beite på Kjerringøy. Foto: VisualDays

Flere inn på eiersiden i Klimasmart Landbruk

Siden nyåret har åtte landbruksbedrifter- og organisasjoner gått inn som medeiere i prosjektet Klimasmart Landbruk. – Interessen og responsen har vært over all forventning, dette lover godt for næringas videre klimaarbeid, sier prosjektleder leder Tony Barman.

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere