Beredskap unødvendig?

Av Ragna Kronstad,
  • Tips en venn om denne siden

Høyres Gunnar Gundersen sin kommentar om at vi ikke har behov for beredskapslager (NTB 11.03) minner fornøyelig nok om den svenske bedehussangen ”Jag har kasta alla mine sorger bakom min rygg, och jag ser dom inte mer…”.

Uten større refleksjon henviser han til at det har jo gått bra siden krigen. Begrepet beredskap mister faktisk noe av innholdet når det argumenteres på denne måten, det er å lukke øynene for realitetene. De fleste tegner forsikring, i tilfelle noe skulle skje. Nødvendig dekning og prisen bedømmes da som kjent ut fra risiko. Men, heldigvis – mye har gått bra, nettopp fordi vi har vært forberedt, virkemidler og et sett med tiltak er møysommelig bygd opp. Systemene er der, fordi de har en hensikt. 

 

Les mer hva 1. nestleder Kristin Ianssen og  politisk rådgiver Harald Velsand, politisk rådgiver i Norges Bondelag. skriver om uttalelsen til den sentrale Høyre-politikeren i bloggen vår.

 

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere