Årets vinner er Hurdal Landbrukslag.

- Jeg ble rett og slett rørt. Dette er stort, sier leder i Hurdal Landbrukslag, Frank Hoel-Knai.

Han forteller han tror det er mange grunner til at akkurat de fikk prisen.

- Vi har vært flinke i mange år til å følge opp. Vi stiller opp på aksjoner og demonstrasjoner. Dessuten er vi ganske synlige på sosiale medier, noe vi har jobbet i flere år med, forteller han.

Mange unge medlemmer

Hoel-Knai sier at lokallaget har mange medlemmer til å være ei så lita bygd, og at de har hatt god medlemsutvikling i mange år.

- Blant annet vil jeg trekke fram at vi har mange unge medlemmer. De unge er veldig lette å få med på arrangementer og aksjoner,sier han.

Selv om de nå er årets lokallag, er det ingen grunn til å ta seg en pause i lokallagsarbeidet, ifølge Hoel-Knai.

- Vi må fortsette i den samme gata som vi har gjort. Det er ikke slik at nå er det endelige målet nådd, og vi kan legge oss bakpå. Nå må vi fortsette det gode arbeidet vi allerede gjør, sier han.

- Dette fortjener vi, selv om det er langt over det vi har sett på som realistisk og lov å drømme om, avslutter han.

Juryen vil også trekke fram to lokallag som tross forskjell i størrelse er på ballen og kjempet tett i toppen med årets vinner. De to lokallagene er Folldal Bondelag og Inderøy Bondelag.

I juryens begrunnelse står det blant annet:

"… Vinneren av Årets lokallag 2021 har opplevd medlemsvekst, har en aktiv medlemsmasse som deltar på alle ledermøter, regionmøter og andre samlinger fylkeslaget arrangerer. De er står på stand på lokale arrangementer, er aktive på sosiale medier og engasjerer sine medlemmer via Facebooksiden sin. De har godt oppmøte på sitt årsmøte, på nesten 50 prosent, arrangerer bygdedag, innsamling av landbruksplast – og har til og med sin egen kleskolleksjon! De feiret 125 år i 2021 og det ble feiret på det samme hotellet som de dekorerte innkjøringen til ved dannelsen av ny regjering, med klar beskjed til Jonas & co: Ikke glem hvilken yrkesgruppe som er hovedgrunnen bak mandatet til den nye regjeringen! Årets lokallag 2021 er Hurdal Landbrukslag – gratulerer!"