Åpen Gård er 30 år i år, og det er lokallagene til Norges Bondelag i samarbeid med andre aktører innenfor landbruket som står bak arrangementet. I jubileumsåret er det rekordmange Åpen Gård-arrangementer i hele landet, og flere av de 114 arrangementene har allerede gått av stabelen.

Alltid Åpen Gård i Eidsvoll

Eidsvoll Bondelag har arrangert Åpen Gård hvert år siden starten, og hadde i år Åpen Gård på Måe Gård, der de også hadde sitt første arrangement for 30 år siden.

Over 2500 besøkende i Skien

Gjerpen og Solum Bondelag hadde hele 2500 besøkende innom Åpen Gård på Meen Gård i Skien 19. august. Både maskinutstillinga, utstillinga av kalv, sau, gris, geit og kaniner og de ulike aktiviteten var populært. Det var også mulighet til å ri på hest, delta på natursti og Mange av barna som begynte på skolen igjen dagen etter, stilte med tatovering av trakor, ku, gris eller gulrot fra Åpen Gård.

  • Les også: Alltid populært med Åpen Gård

2000 gjester i Ullensaker

Også Ullensaker Bondelag arrangerte Åpen Gård sist helg, med 150 hjelpere i sving og over 2000 besøkende. Publikum kunne få møte både små og store dyr, være med på høyhopping, handle på et salgstorg med lokale produsenter, delta i fuglekassesnekring, kjøre tråtraktor med mulighet for å ta førerkort, kjøre med hest og se på motorsagshow.

Inviterte til Åpen Gård i nytt fjøs

Eina Bondelag arrangerte Åpen Gård 12. august i forbindelse med Einadagene. Lokallaget benytta anledninga til å vise fram det nybygde og topp moderne melkefjøset til Aina og Åge Martin Kløvrud på Rustad. Se bilder under.