Æresmedlem Christoffer Kjørven er død

Av Anne C. Wangberg,
  • Tips en venn om denne siden

Æresmedlem

Christoffer Kjørven ble utnevnt til æresmedlem i Norges Bondelag i 1996 under Bondelagets 100-årsjubileum. Han døde 21.februar, vel 90 år gammel.

Kjørven var ansatt i Norges Bondelag sammenhengende i 39 år, i ulike stillinger. Karrieren startet som fylkessekretær i hjemfylket Oppland i 1954. Kjørven fortsatte i sekretariatet i Oslo i 1958 og var leder for faglig-politisk avdeling i mange år. Seinere ble han assisterende generalsekretær fra 1987 til 1991, og arbeidet enda to år som spesialrådgiver fram til han ble pensjonist i 1993. Han ble også utnevnt til æresmedlem i Lunner Bondelag.

Med inngående kjennskap til driftsøkonomien og vilkår landet rundt, var han sentral i å utforme mange av virkemidlene i landbrukspolitikken. Med enorm oversikt og en god hukommelse ble han en sentral aktør i utviklingen av norsk landbruk på 70- og 80-tallet.

Norges Bondelag er takknemlig for Christoffer Kjørven store innsats og brennende engasjementet for landbruket.

 

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere