Per Drage og Tove Berre åpner gården sin på Drageid i Saltdal på søndag, samme dag som verdenseliten i sykkel passerer gården. Lokallagene til Norges Bondelag har i mange år arrangert Åpen Gård i slutten av august, til stor glede for publikum. I år er Åpen Gård-datoene satt til 21. og 28. august. Men enkelte «tjuvstarter» denne helga, for å få vist fram landbruket best mulig når verdenseliten i sykkel sykler Arctic Race i Nord-Norge.

Verdens lengste grønne lenke

Gården til Tove Berre og Per Drage på Drageid i Saltdal ligger inntil traseen til Arctic Race, og her blir det Åpen Gård søndag 14. august fra klokka 12. Det vil være tradisjonelle Åpen Gård-aktiviteter som dyresku, traktorkjøring, natursti og maskinutstilling, og salg av mat og drikke. Men når syklistene passerer gården rundt klokka 14.30 vil de få se verdens lengste grønne lenke. De besøkende til Åpen Gård på Drageid oppfordres nemlig til å stille i grønn overdel og bli med i lenka.

Bjerka Barnehage har malt rundballer til syklistene skal passere.

Viser fram landbruket i Hemnes

Hemnes Bondelag litt lenger sør i Nordland benytter også muligheten til å vise fram landbruket i kommunen når Arctic Race passerer. Fra klokka 12 på lørdag ønsker de velkommen til arrangementet som blir holdt like sør for Bjerka, mellom E6 og gamle E6. Der blir det kaffekoking, grilling, ponniriding pluss diverse aktiviteter. I forkant av arrangementet har ungene i Bjerka Barnehage malt på rundballer som ligger ved veien. Se etter dem på tv-sendingene fra Arctic Race.

Flere steder med Åpen Gård

Syklistene skal ikke sykle helt til Kåfjord i Troms, men også her blir det Åpen Gård på lørdag. Under Kåfjorddagene på Riddu Riddu-sletta skal Årets lokallag 2016 feire seg sjøl og vise fram landbruket i kommunen til besøkende.
Eidsvoll Bondelag og Os Bondelag (Hedmark) arrangerer også Åpen Gård nå i helga.